Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 2106 + Dali 6006 v Avance 670

wojciechu

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne odsłuchy głośników i w końcu coś zaczyna się dziać. Jak do tej pory w połączeniu z Denonem 2106 dla mnie ciągle najlepiej wypadają Avance 670. Wczoraj odsłuchałem kilka kolejnych zestawów i ku mojemu zaskoczeniu najlepiej wypadły Dali 6006. Porównywałem je do jakiś polskich kolumn (chyba GDL) i Cabasse za ok 3,5 tys zł. Polskie głośniki do pewnego momentu wydawały się bezkonkurencyjne jednak gdy pojawił się wokal ujawniły to czego szczególnie nie lubię. Wyższy zakres średnich tonów był zdecydowanie za mocny i za ostry a przez to wokale jak dla mnie brzmiały nienaturalnie. Cabasse zupełnie mi nie odpowiadały. Dosyć sceptycznie byłem nastawiony na Dali 6006 (były zdecydowanie najtańsze z całej stawki) jednak bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Bas w końcu był taki jak lubię (zacząłem słyszeć stopę, a nie domyślać się jej istnienia). Pomimo, że bas w Dali był twardy średnica była miękka i ciepła. Wydaje się, że w Dali średnie (po części chyba też wysokie) tony są nieco wycofane co kompensuje wyeksponowaną średnicę w Denonie. Niestety na tym skończyły się moje zachwyty na głośnikami Dali 6006. Szczegółowość i kultura Dali w porównaniu do np. Avancea 670 była słaba. Podsumowując gdybym znalazł głośniki o brzmieniu Avancea 670 z basem Dali to chyba by było to o co mi chodzi. Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł w tym temacie proszę o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/25972-denon-2106-dali-6006-v-avance-670/

Witam,

a próbowałeś posłuchać DALI IKON 6. Zastosowany jest hybrydowy głośnik wysokotonowy (miękka kopułka + wstęga). Niestety cenowo także nieznacznie więcej. Jako także bardzo dobra alternatywa zwróciłbym Twoją uwagę na MISSION Volare v63.

Jedna ważna uwaga - obydwie kolumny muszą być wygrzane aby pokazały wszystkie swoje zalety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.