Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy DIY TF-2

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zaczynam nowy post w celu ogolnej orientacji czy istnieja osoby, ktore

wczesniej sie nie zmiescily a teraz by chcialy kawalek kabelka.

Myslalem zeby zamowic z HeluKabel ... duzo bylo rozmawiajacych,

ale nikt dupy nie ruszyl ... wiec powiem tak moge jeszcze raz zamowic

na takich samych zasadach jak "sieciowka DIY TF"

Jesli sa zainteresowani lub sa inne propozycje ... prosze pisac

Pozniej zrobmy jeszcze jeden post dla osob juz zamawiajacych

Przy okazji kupimy plecionke na stary lub nowy kabel ... jest dostepna

https://www.audiostereo.pl/topic/2600-kabel-sieciowy-diy-tf-2/

A wiec jestem chetny !.Po okolo ile chodzi taki kabelek ? Bo przymierzam sie rowniez do zrobienia dedykowanej instalacji audio w chalupce i moze rzucilbym sie za jednym razem na cos takiego razem z kabelkami.

Zamowienia zamowieniami

Teraz rozmawiamy co za ile itd ... Jak ustalimy co kiedy, policzymy

koszty bedziemy rozmawiac o zamowieniach ...

Byly proponowane 3 kable z 2xekranem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak dostane katalog lub zwrotnego emaila to bedziemy sie zastanawiac

ile zyl itd ... no i cenka jakas wyjdzie ...

Ukryta Zawartość

=>pawelk_13

Panowie ... ja za wami nie bede latal ... nie wiem co to za styl

Jak co to ja biore ... moj email to taki ....

Przeczytaj co pisze wyzej ... nie ma zapisow jeszcze !!!!

**** USTALAMY CO CHCEMY KUPIC *****

Może warto poszukać jeszcze naprawdę solidnych wtyków IEC - takich jak Wattgate - tylko w bardziej ludzkiej cenie. W wolnych chwilach postaram się pogrzebać w sieci - zdaje się, że jest jeszcze Furutech, ale czy w Polsce - pewnie tez drogi...

Na 'helluva_kabel" na razie się nie pisze, Lapp całkowicie mi wystarcza...

czesc z was juz robila kabel w poprzedniej wersji wiec macie doswiadczenia co wybrac zeby bylo jeszcze lepiej.robilem sieciowke dajac dwa kable rownolegle glownie z powodu malego przekroju zyl. moze wybrac kabel o duzym przekroju ,2,5mm to troche malo.no i oczywiscie podwojny ekran.jesli dojdzie do skutku bede mial do sprzedania kilkanascie niezlych wtyczek 16A ip44 produkcji niemieckiej,podobne mam w oryginalnym audio agilu,w cenie ok 10PLN/szt

A czy ktoś sie spotkał z ekranowanymi wtykami i gniazdami IEC, albo ma pomysł na zaekranowanie ?. Zastanawiam sie czy brak ekranu na samych końcach nie niweczy w dużej mierze efeków eranowania samego kabla.

wpis i mój adres był w celu uwiarygodnienia mojej osoby natomiast interpretacja tego, no cóż :-S, proponuje natomiast 5x1,5 mm co powinno poprawić elastyczność kabla w porównaniu do 3x2,5 mm

Myślę, że lepiej będzie przy trzech żyłach niż pięciu, łatwiej jest później przy montażu jednej żyły do styku niż dwóch żył.

Ekranowanie wtyków na własną rękę może być niebezpieczne (wewnętrzne ekranowanie) albo nieestetyczne i niepraktyczne (zewnętrzne ekranowanie)

Witam,

Widzę że planujecie zakup Kabla sieciowego oczywiście również bym się to pisął ponieważ trudno gdzieś wogule coś takiego dorwać! Intersowało by mnie około 10 - 15 m.

ewentualne moje namiary to [email protected]

Jak ktoś będzie chciał sieciówkę do jakiegoś prądożernego pieca to połączy dwa (albo więcej) kable ze sobą.

Przypomnę tylko, że Frycu nie robi jeszcze listy z zmówieniami tylko prubujemy ustalić co byłoby najlepsze.

=>javo

O wlasnie osoba ktora umie czytac ... narazie rozmawiamy,planujemy

Ja na 100% bede zamawial ... oplot dla siebie i pewnie kilku starych posiadaczy

LappKabla bo za 3-4 zl/m czarny oplocik to bedzie malinka nie bedzie sie kabel kleil ...

Jeśli ta czarna koszulka jest sexy, jak ta na kabelkach Artura Mierzwiaka to ja też chcę : ))

Może ktoś załączy jakiś lub fotkę ? /Nie lubię kupować kota w worku./

* * *

-> mood: Czy mógłbyś załączyć fotkę, jak sobie poradziłeś z przejściem 2 kabli w 1 ? I skąd dorwałeś przejściówki (chyba nie zepsułeś w tym celu najwyższego NEEL'a... ; )))

B. mi zależy.

Pozdr.

>Frycu

Wczoraj przegadalismy troche na czacie o DAC, trafie i kabelkach.

Zapaliles mnie na ten przewod.

A wiec ja sie pisze na jakies 5m.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Wąż pleciony, ochronny HGP

[obrazekLUKASZ-39549_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a taka zabaweczka mozna laczyc 2 w 1

[obrazekLUKASZ-39552_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> piter

Chyba nie ma sie co martwic o ekranowanie wtykow i gniazd. Wiecej to, ze kabel jest ekranowany nie jest gwarancja jego wyzszosci nad nieekranowanym.

Ostatnio przeprowadzalismy testy roznych kabli sieciowych i kable TG Audio, ktore nie sa ekrnowane wypadly lepiej niz ekranowany kabel Tara Labs.

Wszystko zalezy od jakosci uzytych elementow, dolkadnosci wykonania i sporej dozy szczescia.

Swoja droga zanim zamowicie kilka kilometrow tego kabla to czy nie lepiej kupic kilk metrow, wykonac kilka sztuk kabli i przetestowac z roznymi wtykami.

Pozdrawiam,

Parsec

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.