Skocz do zawartości
IGNORED

Kable do zestawu za ~2500 zł

Nienormalny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, to mój pierwszy post. Tak, korzystałem z wyszukiwarki, posiedziałem kilka godzin nawet i oczywiście mam teraz jeszcze więcej wątpliwości.

Kompletuję KD i szukam kabli do frontów w tej chwili. Póki co mam tylko kolumny, Prismy Amethyst HT200. Ampli jeszcze nie mam, poluję na coś fajnego używanego na allegro (np to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Zestaw ma służyć powiedzmy do muzyki w wymiarze 75% i filmów 25%. (dlatego temat w stereo)

Generalnie na kable do frontów nie chcę wydać więcej niż 200 zł (2x 3,5m) i mam następujące typy:

Real Cable BM250

Monitor Atmos Air 309

taniej: ProCab albo Cordial

drożej: Monitor Atmos Air 195 silver (tylko czy warto)

Wiem, że prismy to nic nadzwyczajnego i nie ma sensu bawić się w jakieć cuda, bi-wiring też chyba odpada no ale co powinienem kupić? Mam alergię na dudniący bas, lubię czytą średnicę.

BYłbym wdzięczny za rady, może coś innego? Bawić się w widełki/banany i konfekcję?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/26053-kable-do-zestawu-za-~2500-z%C5%82/

DVD też jeszcze nie ma, najpierw ampli, DVD i IC za miesiąc. Jeszcze się nie interesowałem tym tak bardzo szczerze mówiąc. Póki co kolumny są podłączone pod wzmaka Sony TA-FE370, za cd robi komputer więc nie ma mowy o dobrej jakości.

Mówisz, że Procaby wystarczą? Na tym co kupię i tak nie usłyszę różnicy? Wkurza mnie trochę dudniący bas w tych prismach no ale nie wiem czy to zasługa ich samych, wzmaka czy badziewnej karty w komputerze. Tak już się nawtawiłem na kable za 200 zł no ale powinienem raczej zaufać ludziom, którzy mają w tym praktykę.

Tak czy inaczej, im więcej opini, sugestii, komentarzy, wniosków, spostrzeżeń i porad tym więcej będę wiedział:)

PS. Nick jak nick... ciekawsze już tu widywałem:P

PS2. Co myślicie o tym Onkyo spod linku?

Ups... teraz zauważyłem, że linik do Onkyo jest niepoprawny. Poniżej już właściwy

Ukryta Zawartość

Cały czas liczę na opinie dt mojego banalnego problemiku:)

Ukryta Zawartość

Ups... teraz zauważyłem, że linik do Onkyo jest niepoprawny. Poniżej już właściwy

Ukryta Zawartość

Cały czas liczę na opinie dt mojego banalnego problemiku:)

Ukryta Zawartość

Moje 0,03 PLN nie na temat:

a) ten Onkyo nie ma dekoderów DTS

b) jest daleko (w UK) = wysyłka ponad 200zł i pewnie brytyjska wtyczka

c) sprzedawca niepewny

Daruj sobie kable a dołóż do amplitunera i kolumn. Procaby Ci w zupełności wystarczą.

Nienormalny:

>Generalnie na kable do frontów nie chcę wydać więcej niż 200 zł (2x 3,5m) i mam następujące typy:

Kup kabel który ma odpowiednio duży przekrój, będzie ci się podobał, nie będzie za drogi, i którego zakup sprawi ci przyjemność. Bo jakimkolwiek "kształtowaniem brzmienia kablami" nie masz sobie co głowy zawracać ;)

o kurcze, faktycznie. Nie wiem jak mogłem przeoczyc, że ampli nie jest z Polski. Pierwszy raz spotykam sie z aukcją spoza naszego kraju, to dlatego. Przesyłka 220 zł, prawie tanio:) Faktycznie, w takim wypadku odpuszczę sobie. Zauważyłem, że nie ma DTS i pomyślałem, że kupię odpowiednie DVD i szafa zagra. W tym wypadku problem sam się rozwiązał.

Mówicie, że Procaby wystarczą, ok niech tak będzie. 2.5 mm czy 4 mm?

Skoro Onkyo odadło, powiedzcie co o tym sadzicie. Mój wujek ma NADa, lecz stereo. Jednak do tego ma kilkunastoletnie KEFy z serii reference (nie pamiętam oznaczeń) i na tej podstawie nabrałem jakiegoś zaufania do obu tych producentów. Poza tym, podobno KD od NADa ma w miare poprawne stereo. Pozatym moim skromnym zdaniem piękny design.

Oto on, proszę o opinię.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzedawca jak sprzedwca, mam z nim doświadczenie. A niech tam, opisze je. Jakiś miesiąc temu szukałem naprawde taniego wzmaka i wypatrzyłem u niego Sony TA-FE370 (link na dole). Kupiłem, za 200 zł nie przekraczając ceny minimalnej. Zgodził się jednak na sprzedaż. Jakoże człowiek jest z Łodzi, odebrałem osobiście. Mieszkanie w bloku przypominało... dziuplę, pełno jakiś sprzętów bezładnie poukładnych. Niemniej jednak wzmak jest w stanie idealnym.

Przechodząc do sedna... postanowiłem sie przyjrzeć co ów osobnik osiągnął już na allegro. Okazuje się, że kupił sprzedane mi Sony na allegro i to o kilkanaście zł drożej, niż odddał mnie. Oprócz tego taki sam numer wywinłą z NADem T752, poszedł za tysiąc sto z kawałkiem, ok 50 zł mniej. NAD o który pytałem również został kupiony na allegro, to jest dokładnie ten (od dobrego sprzedawcy):

Ukryta Zawartość

Naprawdę, głowy do interesów facet nie ma. Co teraz sądzisz/sądzicie o Tym NADzie?

Wybieram dziwne aukcje bo chcę kupić coś, co nie będzie kompletną porażką nie dysponując większą kwota po prostu, nie mam wyboru, musze polowac na "okazję".

Liczę na kolejne komentarze drogich forumowiczów, pozdrawiam serdecznie.

PS Wspomniany Sony:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.