Skocz do zawartości
IGNORED

Sklepy audio w Wielkiej Brytanii

zhornik

Rekomendowane odpowiedzi

Rośnie nadzieja na rozbudowę systemu audio - wyjazd do GB w czasie wakacji.

Jakie polecacie sklepy audio (internetowe i zwykłe) w Londynie i okolicach?

Dodam że mam zamiar nabyć dobre słuchawki (chyba Sennheisery HD600) oraz odtwarzacz CD (docelowo jako napęd, gdyż planuję wykonać NOS) do okolo 200GPB

PS. Na ebay.co.uk ktoś o nicku 'electromonster' sprzedaje w/w słuchawki w cenie niespełna 130GPB, ktoś kupywał u niego kiedyś?

https://www.audiostereo.pl/topic/26176-sklepy-audio-w-wielkiej-brytanii/

Niestety nie znam sklepów w Wielkiej Brytanii, ale jeżeli jesteś zainteresowany Sennheiserami HD 600, to chętnie je odsprzedam w podobnej cenie ( nowe ). W razie czego pisz na priva. Pozdrawiam.

Polecam Hi-Fi Confidential, 32 Buckingham Palace Road, SW1. Dawno temu (1994) kupiłem tam dzielony wzmacniacz MF. Obsługa była rzeczywiście fachowa. Trzymaj się z daleka od sklepów na Tottenham Court Road - oprócz HI-Fi Experience z esktremalnym hi-endem to straszne badziewie handlujące często końcówkami serii sprzętu klasy raczej lo-fi.

> Zwrotnik

Kasa na zakup była by dopiero w okolicach przełomu lipca i sierpnia, podejżewam że do tego czasu już dawno znajdziesz nabywcę.

Poza tym chciałbym jeszcze porównać przed zakupem Senki z wysokimi modelamie Beyera i Ultrasone.

• 11 miesięcy później...

Interesuja mnie tez sklepy hi-f badz komisy bazary gdzie cos mozna wyrwac ewentualnie cos podobne do jakiejs gieldy elektronicznej i w Londynie jesli ktosc ma namiary co warto odwiedzic to czekam na namiary

Witam, odświeżam wątek, podobnie jak kolega powyżej.

W najbliższym czasie będę w Londynie, i będę miał sporo czasu wolnego (około 10h). Ponieważ odwiedziłem już kiedyś Londyn w celach turystycznych, pomyślałem sobie że teraz może "pozwiedzałbym" sobie sklepy muzyczne.

Zaznaczam przy tym że zdecydowanie bardziej interesuje mnie muzyka (zarówno winyl jak i CD) niż sprzęt, nie mam zamiaru taszczyć ze sobą klocków ;)

Jak na razie znalazłem taką listę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sądząc z opisów, w zasadzie większość wymienionych tam sklepów nadaje się do odwiedzenia (co więcej są w większości zlokalizowane blisko siebie w rejonie Oxford Street).

Bardzo byłbym wdzięczny za opinie / wskazówki osób mających doświadczenie w materii takich sklepów w Londynie. Konkretnie interesują mnie ceny płyt w UK (jak się mają do cen w Polsce lub innych krajów UE), oraz dostępność płyt egzotycznych kapeli (np. będę polował m.in. na Luar na Lubre).

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.