Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w odsłuchach sprzętu

qrczak

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem ten wątek, ponieważ sam nie mogę uporać się z pewnym problemem, a z którym pewnie i wielu z Was przyszło się zmierzyć. Jak wszystkim wiadomo co jakiś czas pragniemy coś ulepszyć w naszym sprzęcie, co często wiąże się z zakupami sprzętu. Jednak często chodzi o sprzęt, którego już nie ma w sprzedaży lub w sklepach. Podstawowym parametrem, który skłoni nas do kupna jest to, czy nowy sprzęt jest lepszy niż posiadany (czy spełnia nasze wymagania). Wiemy również jak mało miarodajne są opinie czasopism i czasami opinie na forum (nie każdemu może odpowiadać charakter dźwięku obiektywnie dobrego sprzętu). Jedyną drogą do sprawdzenia są porównania i odsłuchy posiadanych oraz hipotetycznie posiadanych klocków. I tu pojawia się mój pomysł: sprawdzając nasze "o mnie" stwierdziłem, że wielu z nas posiada bardzo różnorodne i ciekawe klocki, których odsłuchem ktoś może być zainteresowany. Proponuję, aby każdy kto jest gotów przyjąć gościa w swoim pokoju odsłuchowym w celu porównań wpisał się tutaj jaki sprzęt może zaoferować do porównań. Ułatwiłoby to nam wszystkim wybory oraz zaoszczędziło masę czasu i pieniędzy.

Ja ze swej strony oferuję do odsłuchu sprzęt taki jak w "o mnie". Mieszkam pod Bydgoszczą i jestem gotów ułatwić komuś wybór. Jeśli ktoś jest z daleka to ewentualny nocleg nie jest wykluczony.

Sam natomiast chciałbym odsłuchać kilka CD: przede wszystkim Rega Planet 2000, Rotel RCD-991, oraz jakiegoś modyfikowanego Marantza/Philipsa na TDA1541S1/S2 (myślę o CD-94 Mk II, Philips CD-960).

Pozdrawiam i czekam na odzew.

https://www.audiostereo.pl/topic/26186-pomoc-w-ods%C5%82uchach-sprz%C4%99tu/

Super pomysł!!! Ja też mam taki problem, teraz chce posłuchać Krella 400i z Paradigmami Monitor 11.

Na tą chwile mam PM11 , dvd 31 Harman Kardon , sub PM 1200, i ..będzie wzmacniacz ale jaki nie wiem:-), szukam. Oczywiście jezeli ktoś z Krakowa będzie chciał posłuchać to co u mnie to zapraszam.

goska

zawsze chętnie zapraszam w moje skromne progi... problem w tym, że mój sprzęt jest mało atrakcyjny a w Jeleniej Górze chyba nie ma zbyt wielu miłośników dobrego brzmienia.... no chyba, że się ujawnią!:)

• 3 tygodnie później...

U mnie też można posłuchać ciekawych modyfikacji, wwa, szczegóły w "O mnie". Za jakiś czas mam nadzieję też zawita u mnie modyfikowany Philips CD-960.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Pomysl bardzo dobry tylko czasami z tym odsluchem moze byc problem. Nie kazdy ma warunki do tego zeby co chwile gosci przyjmowac...Ja jak najbardziej moglbym sie zgodzic ale niestety mieszkam nie sam i czesto wracam pod wieczor do domu, oczywiscie w weekend jesli jestem i nic nie mam zaplanowanego to bardzo prosze;)

Mag

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.