Skocz do zawartości
IGNORED

NAJCENNIEJSZA PLYTA W TWOIM DOROBKU

vyv

Rekomendowane odpowiedzi

poza tym jest juz watek o 7 plytach ;)) brzmi jak "sen o 7 szklanach - z pana kleksa;))"...w kazdym razie mysle ze nie jest mozliwe okreslenie tej jednej..jak ktos posiada ich kilka tys, wrecz nierealne

Mag

>poza tym jest juz watek o 7 plytach ;))

takich watkow "najlepsze x plyt" jest juz chyba kilkanascie :D

Zamiast zadawac takie pytania lepiej przejdz sie do sklepu muzycznego i spedz ze 3-4 godzinki przesluchujac losowe plytki (chyba ze jestes ograniocznony do jakiekos gatunku to wtedy skoncentruj sie na tym "wlasciwym" regale) a GWARANTUJE, ze znajdzesz przynajmniej kilka plytek ktore warto bedzie kupic.

A co do najcenniejszej plytki to nawet jesli ktos ma taka to jestem ciekawe czy za rok, dwa nadal bedzie uwazal ja za najcenniejsza. Mozna (trzeba!) ubostwiac muzyke, ewentualnie mozna tylko jakis gatunek, mlodociani ;) moga sie ogranicznyc do konkretnego wykonawcy ale 1 najcenniejsza plyta - zaden meloman nie ma takiej.

vanvideo - nie wiem, czy autorowi wątku chodziło o "najcenniejszą" w znaczeniu wymiernym (materialnym), jeżeli tak, to wątek ten jest pozbawiony sensu, bo sprowadzać się będzie to wskazywania ile to się kasy zapłaciło za taki to a taki egzemplarz; jeżeli jednak autor miał na myśli wrażenia emocjonalne towarzyszące odsłuchowi tej jednej płyty - to rozumiem, ale rzeczywiście wybrać tę jedną, będzie trudno, skoro dziaiaj to może być ta jutro inna, w zależności od nastroju, oddziaływania otoczenia i paru jeszcze innych czynników

Ja mam nadzieje, ze nie chodzilo o wartosc pieniezna (materialna)...bo tak: watkow tego typu robi sie coraz wiecej, "ile macie plyt w kolekcji", "ile wazy wasz sprzet", "ile kupujecie plyt w miesiacu", "Wasze ustroje" (w ktorych sporo osob sie sprzetem chwalilo...na koniec tylko niech kazdy wpisze w "o mnie" swoj adres i kiedy jedzie na urlop...reszta zalatwi sie sama...bedzie wiadomo kogo okradac;)))

Mag

vanvideo,

Dla mnie szczególną wartość nie tyle materialną co uczuciową mają dwa albumy: Pierwsze tłoczenie Ariadny z autografami całej obsady i Karajana oraz koncertowe nagrania 10 Symfonii Szostakowicza pod dyrekcją Karajana z Moskwy. Jestem jednym z 10 tysięcy szczęśliwych posiadaczy tego winyla (ukazał się wyłącznie w ZSRR), a szukałem go tylko 15 lat.

Jezeli mialbym stawiac na wartosc sentymentalna to byloby to chyba wydanie na winylu ‘Judy Machabeusza’ Haendla w wykonaniu jednej z polskich orkiestr. Dlaczego?

Plyta wydana stylowo, w stylu epoki. Pudelko biale podobne do pudelka na pizze z granatowa pieczatka (!) o tresci 'Opakowanie zastepcze'. W pudelku w bialych koszulkach znajdowalo sie 5 plyt (a moze 4) z trescia muzyczna. Koperty mialy otworki tak, ze bylo widac nalepke na samej plycie a co za tym idzie doczytac sie mozna bylo kolejnosci odsluchu. W pierwszym odruchu chcialem na owych bialych kopertach przypieczetowac na fioletowo numerki 1,2,3,4 i moze 5 ale zal mi bylo niszczyc oryginalny projekt graficzny. Zawartosc muzyczno poza fatalna jakoscia techniczna byla jednak bardzo mila w sluchaniu.

To bylo w czasach, kiedy o Jaruzelku spiewal Queen:

Somewhere a wealthy man is sitting on his throne

Waiting for life to go by

Wooh, is this the world we created...?

We made it all our own

….

Pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.