Skocz do zawartości
IGNORED

KRADZIEŻ PROŚBA O POMOC i MONITORING NET

dzianina

Rekomendowane odpowiedzi

Kochane koleżanki i koledzy, miłośnicy dźwięku.

Dziś w nocy skradziono mi z mieszkania nowe, zapakowane TRIANGLE CELIUS Esw oraz Amplituner DENON AVR3802 i DVD DENON DVD2800mkII.

Nie jest to towar łatwy do sprzedania, dlatego prosiłbym abyście pomogli mi go znaleźć. Może w sieci go wystawią.

W takim przypadku dzwońce od razu na policje i dajcie mi znać.

Email do mnie: [email protected]

dzianina

Jesli mozesz i chcesz to powiedz w jaki sposob do kradziezy doszlo.Moze troche tez bedzie przy okazji przestroga dla innych jak sie zabezpieczac???Ktoredy weszli, czy byl ktos w domu/mieszkaniu itp.

Mag

Numerów chyba lepiej nie ujawniaj, bo sam zawsze możesz sprawdzić jak dostaniesz od kogoś cynka, a tak to dasz złodziejowi sygnał, że ma je zdrapać.

Nie sądzę też, żeby złodziej był na tyle głupi i próbował ten sprzęt opchnąć np. na allegro. Chyba będzie trzeba monitorować lokalne giełdy.

Współczuję. Mnie też kiedyś jakieś gnojki okradły.

Swoich nie mam, ale ogólnie tak to wygląda:

kolumny -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

amplituner -

Ukryta Zawartość

DVD -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To musialbyc ktos kto dobrze wiedzial co znajdzie w mieszkaniu. Zastanow sie dobrze kto Ci przywiozl kolumny, od kogo je kupiles, moze komus kogo nie znasz zbyt dobrze chwaliles sie sprzetem. Ludzie ktorzy to kradna swietnie znaja sie na audio i napweno wiedza jak to sprzedac (moze kradna na zamowienie).

Panowie - dobre rady na priv - złodziej też to może czytać i na wolumen już nie zawiezie i numerki już pozcierał.

Ps. proponowałym stworzyć bazę sprzętu skradzionego.

Mysle ze tak jak pisal hoosar...to nie byla przypadkowa kradziez i ten kto w tej chwili sprzet posiada juz dawno wie co z nim ma zrobic...wie co kradnie i ile to jest warte, nie wierze w przypadkowa kradziez.

Jesli chodzi o baze sprzetu skradzionego to mam nadzieje, ze nie ma takiej potrzeby...

Mag

Wyrazy współczucia...

wielu z nas korzysta z uprzejmości innych, zaprasza się nawzajem - pozwala posłuchać czegoś innego, czasami nie znamy się poza naszymi nickami z forum czy mailami. Rzuca to niedobry cień i pewnie ogranicza zaufanie... Niedobrze, że dzieją się takie rzeczy. Mam nadzieję, że złodziej wpadnie i że jednak okaże się, że to przypadkowy dupek który nie zdawał sobie sprawy co kradnie...

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Kradną póki mają gdzie sprzedać.Gdyby nie ludzie,którzy chętnie kupują tego typu "okazje" problem by nie istniał.Swego czasu nie interesowało mnie jakie pochodzenie ma sprzęt ,który nabywam,do momentu kiedy sam zostałem okradziony(udany urlop) m.in. z całej gromadzonej przez lata płytoteki.Do tej pory jestem w trakcie jej odbudowywania,odkupienie takiej ilości cd musi potrwać.W szczególności,że sporo pozycji cieżko dorwać.W spółczuję z całego serca,znam ten ból.

Szczerze współczuję , niestety nadzieja w kapitanie Sowa , musiałby ten lub ci co to ukrdli być kompletnymi kretynami żeby to sprzedawać na allegro lub na jakieś giełdzie.Trzymaj numery seryjne , może Ci się poszczęści ,

spróbuj dać ogłoszenie że odkupisz , zawsze jakaś nadzieja i znacznie mniejsze straty.Myślę że ciekawy pomysł , powodzenia.

Witam,

współczuję... niestety złodzieje byli, są i będą... ale jest przecież kilka sposobów zabezpiczenia...

jako pracownik firmy ubezpieczeniowej apeluję - ubezpieczajcie swój cięzko zdobyty majatek od kradzieży - za ok. 1% wartości można spokojnie jechać na urlop.

drogi sprzęt najlepiej opisać w załaczniku do umowy ubezpieczenia (zdjęcia też są przydatne), nie powinno się przechowywać faktur, gwarancji itp. "na wierzchu", bo złodziej najczęściej tego również szuka, może to zabrzmi smiesznie ale takie tego typu papiery najlepiej przechowywać poza domem - u rodziny, znajomych, w pracy itp...

w przypadku kradzieży łatwiej odzyskać odszkodowanie, które pozwoli odbudować zestaw

pozdrawiam,

ucinanie rączek jest jak najbardziej bez sensu.

Utniesz takiemu ręce to dożywotnie będzie na rencie siedział. 1000 zł razy 12 miesięcy razy 30 -50 lat??? to już spora sumka : )

Odcinanie ptaka : ) To jest to : )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.