Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki budżetowe

slav10

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym kupic niedrogie sluchawki – maksymalnie do 100 zl w sklepie aby moc ich wczesniej posluchac. Interesuja mnie tylko nauszne bo po wszelkich wkladanych do ucha po pewnym czasie boli (mnie) glowa. Podpinac je chce do discmana i komputera na zmiane. Wiem ze kwota jest niewielka wiec nie liczne na zadne sennheisery czy inne kossy. Zreszta nie chodzi tu o jakosc dobrych muszli tylko o dobre mobilne sluchawki. Na forum niezbyt duzo jest o sprzecie w tej kategorii „wagowej” a z pewnoscia jest cos wartego polecenia. Zaleta bylaby mozliwosc ich skladania, w miare dlugi kabel i wygoda noszenia.

https://www.audiostereo.pl/topic/26566-s%C5%82uchawki-bud%C5%BCetowe/

Dzieki - widze ze sa niezle tylko ze za duze. Potrzebuje sluchawek w ktorych mozna spacerowac po miescie

cos w stylu PX100. A moze Koss KSC 55 - czy ktos tego sluchal i jak z wygoda w tego typu wynalazku?

Pozdrawiam

slav10, a nie mozna uzyc wczesniej opcji "szukaj"...... coz...

ogolnie w tej cenie zainteresuj sie koss ktxpro1, koss sportapro i jeszcze akg k26p

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

No ja takich kosmitow widuje, jak sie na to patrze to imho wg nich to chyba czym wieksze sluchawy tym lepiej :) Paraduja w jakichs philipsach i tomsonach...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Opcji szukaj uzywalem - stad moje pytanie dotyczace sluchawek ponizej 100zl.

Koss Sporta Pro (90zł)

Koss Porta Pro (150zł)

AKG K26P (130zł)

Philips HP430 (90zł)

Koss KTXPro1 (120zł)

Te kwoty wlasnie sa wziete z forum... Przy czym Philipsy raczej sa krytykowane a jeden to nie wybor :)

Tu masz wrażenia jednego z użytkowników:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

voytek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Czy ktoś testował Koss'y KSC9 / KSC7 / KSC75 ??

Szukam jakichś wygodnych słuchawek a nie chce takich z pałakiem na górze, pałąka za głową też nie mogę mieć bo noszę okulary i by uciskał na oprawki przy uszach.

slav10:

> Pytanie tylko czy ktos sluchal AKG 24 P? Bo cena miesci sie w moim przedziale.

slav, jesteś już o krok od Koss Porta Pro. Zanim podejmiesz decyzję, radzę, posłuchaj ich.

Używam tych słuchawek od ponad 5 lat i nie chcę żadnych innych.

• 4 miesiące później...

Witam

Pozwolę sobie wykorzystać wątek kolegi, by nie tworzyć nowego. Doszedłem do wniosku, że potrzebne mi są słuchawki. Przeznaczenie to głównie słuchanie muzyki, zwłaszcza nocą, tak by nie przeszkadzać domownikom. Myślę raczej o konstrukcji zamkniętej. Miały by one współpracować ze sprzętem jak w "o mnie" plus amplituner, zakup dedykowanego wzmacniacza słuchawkowego nie wchodzi w grę. Mój budżet to 100 - 150 zł. Używane nie wchodzą w grę.

Najbardziej zależy mi na tym aby słuchawki nie były męczące zarówno jeśli chodzi o "noszenie" jak i o rodzaj reprodukowanego dźwięku.

Doświadczenia ze słuchawkami nie mam prawie żadnego, co prawda dawano temu posiadałem Tonsile ( chyba takie jak swego czasu w Wielkiej Grze :)), z których byłem bardzo zadowolony. Wypatrzyłem w internecie kilka "typów" w interesującym mnie przedziale cenowym. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i sugestie.

AKG K 44

AKG K 55

Sennheiser HD 201

Sennheiser HD 202

Tonsil SD 409

Tonsil SD 426 A - o ile jest sens przekroczenia budżetu

Pozdrawiam

Cóż, z Twoich typów miałem do czynienia z Tonsilami... myślę, że AKG w tej cenie nie są najlepszym wyborem, chyba że ostatecznie model k66, ale są to półotwarte, tak samo zresztą jak Tonsile.

Pomiędzy SD-409, a SD-426 jest KOLOSALNA różnica w brzmieniu, generalnie SD-426 to conajmniej o klasę o ile nie o dwie klasy wyżej. Kiedyś miałem SD-426, które po jakimś czasie "wysiadły", potem kupiłem SD-409 i szybko przekonałem się, że nie mam co szukać tego czaru, tej szczegółowości, tej sceny która była w SD-426. Ogólnie uważam Tonsile SD-426 za wybitne słuchawki w cenie do 300-350 zł. Niestety najlepiej, gdybyś miał do tego jakiś wzmacniacz, bo słuchawki mają 600 ohm.

Na temat Sennheiserów się nie wypowiadam, bo nie słyszałem tych modeli.

Pozdrawiam,

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Generalnie nie interesuje mnie ten przedzial cenowy. Znam niestety Tonsile o ktorych mowisz - SD 426 graja srednica brakuje im basu - ktos tu pisal o szczegolowosci i to byl tekst miesiaca - one nie maja wlasciwie wogole szczegolowosci. Po prostu tluka sie w kartonowe pudelko epatujac sluchacza srednica. W tym przedziale cenowym jest na pewno mnostwo lepszych sluchawek. Sam gram na HD 600 ale lepsze wrazenie zrobily na mnie przenosne Kossy Porta Pro jak SD 426. 409 faktycznie sa jeszcze gorsze.

Odsłuchaj koniecznie Koss UR-40, są naprawdę znakomite w swojej cenie, a mogą śmiało konkurować z droższą konkurencją, ok. 240 zł.

Zerknij też na opinie formumowiczów na ich temat.

od tego pułapu w ogóle warto startować

Shure douszne E2 u przedstawiciela 348 zł

AKG 141 studio półotwarte nauszne dopiero od 371 zł

Może lepiej zaczekać jeszcze do gwiazdki ? i uzbierać kasę.

Tonsilów się dawno wyleczyłem,a za tamtą kwotę tylko coś używanego w komisie lub w internecie :( trzeba się pospieszyć póżniej komisy też się przed gwiazdką wygałacają)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witam

Padło na AKG K66. Budżet nie do ruszenia, a mówiąc szczerze nawet gdybym miał większy to wolałbym to przeznaczyć na coś innego. Choćby na płyty. Zbierał to raczej będe na inne kolumny (niestety to zbieranie trwa już całe lata), o ile reszta sprzętu pewnego dnia nie odmówi posłuszeństwa.

Jak otrzymam słuchawki, posłucham, poużywam to napiszę co o nich myślę. Mam nadzieję, że do wieczornego słuchania "przy pracy" będą wystarczające. Gdyby były zbyt dobre to nie mógłbym sie skupić na tym co robię :).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.