Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CRT 29 czy 32 cale.

laiq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam kupić telewizorek tylko nie wiem, jaki co polecacie 29 czy 32 cale. Zamierzam w nim oglądać trochę telewizji trochę, dvd i filmów z komputera, no i za jakiś czas zamierzam podłączyć konsolę. Mam dylemat może ktoś z forumowiczów mi pomoże jakieś zdecydowane plusy i minusy. Na telewizor mam do 3000zł. Zastanawiałem się już nad Philipsem 32 PW9551 i Samsungiem WS-32Z409P 29 cali też z tych samych firm. Co polecacie? Z góry wielkie dzięki z wszelkie wskazówki.

https://www.audiostereo.pl/topic/26692-jaki-crt-29-czy-32-cale/

Jak wybierałem tv to poszedłem do 3~4 sklepów poprosiłem o postawienie obok siebie tego, tego i tamtego modelu, podłaczenie sygnału z dvd potem z anteny sat, po paru minutach było widać co i jak, potem tylko negocjacje cenowe i do domu.

Nie sugeruj sie danymi technicznymi bo każdy producent ma swoje okreslenia na podobne techniki poprawienia obrazu, ale różnie to działa, zależy co komu odpowiada, ja preferuje ostry, nasycony lekko przyciemniony obraz.

przy testach nastawiam tak jak lubie i porównuje, mam swoje typy dla CRT, LCD i Plazmy ale wciąż nie zmieniam swojego starego CRT (ponad 7 lat).

Oglądałem dzisiaj Samsunga CW29Z408P w porównaniu do 32 calowego brakuje mu tylko złacza HDMI ale też niby potrafi wyświetlić obraz 1O8Oi(HD) 720P/ 576P(SD)/48OP(SD)/ 576i(Analog)/ 48Oi(Analog) tylko nie wiem jak po eurozłączu może isć taki sygnał? Telewizorek kosztuje 1000zł mniej. Czy jest sens dopłacać do 32 cali. Czy brak złącza HDMI zemści się w przysżłośći na mnie?

witam

Sprawdź zbieżności - bo w slimach ich jeszcze nie ma

Poproś o włączenie testu - gdzie są pasy pionowe i poziome.

Krzywizny sięgają ponad 6 mm. Rozchodzą się też boki ok 10 cm od ramy bocznej / rozszerzone pixele/

Wreszcie poproś o jednakowe tło / białe/ i stwierdzisz ,ze tam gdzie pixele są większe koloru białego brak.

W Twojej klasie cenowej sięgaj po telewizory 32" Loewe Aventos lub dokładając - 32" Nemos .

Grają rewelacyjnie.

pozdrawiam

Locoloco 13.06.2006

"Sprawdź zbieżności - bo w slimach ich jeszcze nie ma

Poproś o włączenie testu - gdzie są pasy pionowe i poziome.

Krzywizny sięgają ponad 6 mm. Rozchodzą się też boki ok 10 cm od ramy bocznej / rozszerzone pixele/

Wreszcie poproś o jednakowe tło / białe/ i stwierdzisz ,ze tam gdzie pixele są większe koloru białego brak.''

Witam, jestem zainteresowany tym telewizorem (Samsunga WS-32Z409P) , choć wolałbym Thomsona wb 842 ewentualnie philipa 9551 ale żonka bardziej naciska na slima ze względu na gabaryty, podobno w tym nowym modelu samsunga geometria jest juz porawiona ale twój wpis mówi coś innego, czy dotyczył on 409? jeśli mógłbys podzielić się uwagami o jakości obrazu w tym modelu byłbym wdzięczny, pozdrawiam

chodziłem ostatnio ze znajomym po sklepach

też miał dylemat 29" bo jednak najczęściej ogląda zwykłą TV z c+ czy 32" do oglądanych czasem filmów DVD (i z satelity)

ja mu polecam cały czas 29" bo szkoda wywalać 3000zl na 32" tv z poprzedniej epoki

już za jakiś rok czasu nie dość że TV będą w pełnym HD to powinny jeszcze trochę stanieć (OLED na choryzoncie więc LCD napewno potanieje)

Dużo tego obejrzeliśmy, ale ani ja ani kolega nie znaleźliśmy faworyta

slimy omijałem z daleka

nie wiem czy ten o którym rozmawiacie gdzieś stał ale ja do tych dobrodziejstw Samsunga (i ostatnio lg) mocno się zraziłem

znajomy napalił się na philipsa albo 29" albo 32" tego z HDMI ale nigdzie go nie znaleźliśmy

ciężko też o opinię o tych TV

na allegro 29" ok. 1700zl a 32" ok.2700zl

hdmi to zbędny dodatek ale skoro w dvd też jest hdmi to można takim kablem podłaczyć

zna ktoś jakiś sklep, niekoniecznie supermarket, gdzie można obejrzeć i przetestować te Philipsy??

witam , chciałbym sie podzielić w kilku słowach swoimi spostrzeżeniami

miałem podobny dylemat pare (3 miesiące temu) , zastanawiałem sie nad zakupem 32" -do tej pory uzywałem 100 HZ LG 29".

Miałem do wyboru 32"LCD LG lub 32" standardowy telewizor CRT z lampa kineskopową. Jednak po kilku dniach zwiedzania sklepów RTV i porównywania obrazów doszedłem do przekonania że jednak swój telewizor 29" zamienie na 32" również z lampą kineskopową. Za tym przemawiały 2 rzeczy :

1. jakość obrazu z kablówki jednak dla mnie bardziej podobała sie na telewizorach CRT

2. cena telewizora "zwykłego" była o 1000zł niższa niż 32" LCD (wtedy)

W końcu wybrałem model Philipsa -- 32PW9520-100 hz, 16:9, Pixel plus, który posiada bardzo ładny obraz oraz dużą ilośc ustawień w menu.

I muszę przyznać szczerze że jestem bardzo z tego wyboru zadowolony, aczkolwiek powoli zaczynam sie rozglądac za projektorem bo telewizor ma tylko 32" :)) a jednak film na ekranie 100" oraz kino domowe 5.1 to jest to tworzy klimat -namiastkę kina w domu.

i jeszcze jedno pomimo ze Philips jest 16:9 to ogladanie normalnej telewizji nie jest uciązliwe-posiada kilka ustawień które perfekcyjnie dopasowują obraz do wielkosci ekranu, a nawet jest możliwosc przesuniecia obrazu w góre lub w dół na ekranie.

Polecam ten telewizor z czystym sumieniem (by the way --nie pracuje w Philipsie ) :))

W kazym razie jestem zadowolony z zakupu-gdyz udało mi sie kupic go taniej w sklepie internetowym o 700 zł !!!! niż w Euro AGD

• 2 tygodnie później...

W pierwszej kolejności musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie:

4:3 29" czy 16:9 32". Na tym pierwszym lepiej ogląda się TV, na drugim DVD. Musisz pooglądać w sklepie i stwierdzić, który format bardziej Ci odpowiada. Ja wybrałem 16:9, dlatego, że pewnie TV również wkrótce pójdzie w tym kierunku. Z drugiej strony nie trzeba patrzeć aż tak perspektywicznie, bo dziś normy nie przewidują 10-letniej żywotności sprzętu. Podejmij tę decyzję a potem będzie łatwiej dyskutować.

Pozdrawiam

Thomson 37DF640G !!!!!!! - 4:3 ... dlaczego ON ?

Bo na dobrą sprawę wszystkie programy jeszcze przez blisko 10 lat bedą na "czworakach" przemieniać sie z Kaczątka 4:3 na Łabędzia 16:9- "to tylko Polska"- chciałoby się dodać.

Pozatym taki 37` Kineskop da o wiele lepszy obraz niż nawet najlepszy LCD czy Plazma o takiej samej wielkości.

Będzie sie może ktoś sprzeczał - to odpowiem ze jeszcze długo LCD i Plazma bedą udoskonalane lecz i tak nie poprawią "Polskich kanałów" - i Tu jest Pies Pogrzebany. Kto oglądał dajmy nawet C+ na Plazmie czy Lcd 37 - 40` to wie o czym ja mówie - owszem da sie oglądać ale z odległosci 10 metrów....

...a z tym Thomsonem mozna nawet z odległości 2 metrów bez syskomfortu oka!!!! - cyt. "kaszanki pixeli na ekaranie".

Trudny do zdobycia już ale zdziwiłem się ze jeszcze jest :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na tym telewizorze film z DVD oglądasz w proporcjach jak z 32` 16:9 - "BO 37` TO JEST NAPRAWDE DUŻO"

Mam Go i wiem co mówię.

Polecam z pocałowaniem reki - Bedzie wierny ten TV jeszcze DŁUGO

P:S: - targuj sie ze sprzedawcami ...CRT- można

Plazma,LCD - już mniej mozna - bo niby BOOM..ale nam do telewizji HD PL jak "z Tąd do Adisabeby"

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

witam

prezentację Philipsa i innych mozesz zamówić do domu .

Nie trzeba biegać po sklepach . Oszczędzasz czas i pieniądze.

Philips 32" 9551 kosztuje 2699 zł

W klasie cenowej - żaden LCd niedorównuje mu do pięt .

W testach na świecie dalej wykorzystuje się CRT jako wzor do porównania innych technologii.

A może - to kineskop wraca do łask, a LCD i plasma do lamusa?

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.