Skocz do zawartości
IGNORED

Nie moge wejsc na Allegro

malywojt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie wiem co sie stalo, ale od kilku dni nie moge dostac sie do serwisu Allegro. Wczesniej byla taka sytuacja ze wogole internet przestal mi dzialac oprocz Skype i GG. Na drugi dzien wszystko wrocilo do normy, ale strona z Allegro nie otwiera sie. Wiem ze na forum sa ludzie ktorzy wiedza co nieco o komputerach, w przeciwienstwie do mnie. Jezeli ktos moglby mi pomoc bede wdzieczny.

Pozdrawiam.

malywojt

https://www.audiostereo.pl/topic/26867-nie-moge-wejsc-na-allegro/

Sprawdz sobie co masz wpisane w konfigu karty sieciowej w polu DNS, jesli jestes w jakiejs sieci i pobierasz IP via DHCP a Twoim OS'em jest windows odpal sobie "tryb dos" czy jak to sie tam nazywa w windowsie :) np. w XP w polu uruchom wpisz "cmd" a jak sie pojawi tajemnicze czarne okienko wpisz "ipconfig /all" i zobacz jakie masz wpisy DNS. Jesli nawet to nie pomoze i admin uzywa jakigos wlasnego cache-dns w swojej sieci, sprawdz skad masz lacze (tpsa, dialog itp. itd.)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i wpisz w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do kogo to nalezy i wg tego trza dobrac DNS... Aha, a moze to jest siec firmowa i admin swiadomie blokuje allegro, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze pracownicy sporo czasu traca na przegladanie allegro ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

malywojt, jeszcze jedno, jesli jestes podpiety do jakiejs sieci lokalnej i admin nie chce bys wlazl na allegro nie nie wejdziesz ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Brencik, 24 Cze 2006, 20:19

>jak ześ ty sie uchowal chlopie w 21 wieku...

Zajmowalem sie sluchaniem muzyki, i przegapilem kilka wynalazkow. : )

=>foxbat

Jak tylko przeanalizuje to co napisales poprobuje cos pokombinowac. Jestem teraz w Norwegii, i korzystam z normalnej sieci telefonicznej, za posrednctwem routera zdaje sie. Wiec kwestia blokady przez administratora odpada.

Zajrzyj sobie jeszcze do pliku c:windowssystem32driversetchosts (otwórz Notatnikiem)

Jeśli będzie tam jakis wpis dotyczący allegro to go usuń (choc osobiście nie przypuszczam, by miało to miejsce, raczej znajduje się tam wpisy dotyczące stron producentów programów antywirusowych. wpisy takie są umieszczane przez wirusy byś nie miał jak pójść po ratunek)

pq, ja nie mam duzej znajomosci tego systemu, nawet nie wiedzialem, ze jest katalog /etc/ i ze tam cos jeszcze sie znajduje :D

pq, w sumie nigdy sie nie zastanawialem dlaczego /etc/ jak pamietam od "zawsze" tak bylo ;) w tym katalogu sa pliki konfiguracyjne...

# Copyright © 1993-1999 Microsoft Corp.

#

# To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP

# w systemie Windows.

# Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów

# Każdy wpis powinien być w osobnej linii.

# W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie

# odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone

# co najmniej jedną spacją

#

# Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych

# liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'.

#

# Na przykład:

#

# 102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy

# 38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x

127.0.0.1 localhost

Jak otworzylem hosts takie cos mi sie pojawilo. Nic wiecej.

A sledzenie sciezki zakonczylo sie takim wpisem:

wars H002RT05-poznH002RT03.inetia.pl 81.210.127.194

Wczesniej pokazalo calą sciezke ode mnie,czyli z Norwegii do tego momentu, i pojawil sie napis ze limit czasowy zostal przekroczony. : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.