Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kondensatory do Marantza PM-84?

Marcez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jestem tu nowy ,to mój pierwszywpis a wzasadzie pytanie.Mam możliwość zakupu wzmaka Marantza PM-84.Facet który sprzedaje mówi ,że trzeba wymienić wszystkie kondensatory bo są stare.Czy ktoś mi może doradzić jaki jest koszt takiej wymiany i gdzie takich kondensatorów szukać ?Ewentualnie jakaś strona www gdzie są te rzeczy opisane?

https://www.audiostereo.pl/topic/26889-jakie-kondensatory-do-marantza-pm-84/

To zalezy czy do wymiany sa tylko elektrolity, czy i pozostale kondensatory oraz jak dobre chcialbys zastosowac. Mysle ze wynislo by cie to ok. 150zl - 300zl (wiecej gdybys chcial zastosowac ultra-drogie podzespoly). W razie czego sporo mozna kupic np. na Allegro w dziale RTV/Elektronika/Elementy pasywne/Kondensatory.

Jezeli sam nie bedziesz tego robil to raczej sobie daruj tego marantza - jak dojda koszty robocizny, to bedziesz mocno do tylu z kasa, a efektu brzmieniowego nie da sie dokladnie przewidziec - moze byc cienki...

A najlepiej wpisz w wyszukiwarke forum "tuning wzmacniacz kondensatory" i poczytaj...

• 2 miesiące później...

Witam

Odnawiam wątek kolegi, ponieważ mam taki sam wzmacniacz i ten sam problem:

czyli wymiana kondów ale na jakie?

W grę wchodzi wymiana ok 20 sztuk w zasialaczu i torze sygnałowym.

Tych dużych ( filtrujących nie dotykam, bo to wielkie pojemności i tak szybko nie wyschną) zresztą kosztowałoby to majątek, ponieważ orginalne to drogie Marcony.

Na razie wsadzone są zwykłe tanie kondensatory ale czekam na jakieś dobre zamienniki orginałów Elny.

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.