Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabel do Tact M2150 i AP Spark3?

martin peterborough

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Zwracam sie z prosba o pomoc w dobraniu kabla glosnikowego do wzmaka cyfrowego Tact m2150 i Audio physic Spark3.Obecnie uzywam Nordosta Blue heaven ale cos mi brakuje w tym zestawie.Czy ktos ma moze jakies doswiadczenia z tym wzmakiem?czym go polaczyc i moze jeszce jakie by do niego kolumny podpiac bo Sparki wydaje mi sie nie pokazuja jego pelnych mozliwosci.Budzet jest dosc spory tzn zblizony do kosztu wzmacniacza.

https://www.audiostereo.pl/topic/27049-jaki-kabel-do-tact-m2150-i-ap-spark3/

Pewnie warto poszukać kabla bardziej neutralnego lub wręcz minimalnie ocieplajacego brzmienie, na ile go znam, Nordost jest raczej chłodny i analityczny. Myślę, ze warto przejrzeć ofertę Fadel Art.

martin peterborough

Przyczyna nie leży w doborze kabli,to całkiem niezłe przewody.

Winowajcą (moim zdaniem) są te kolumny,delikatnie pisząc bardzo przeciętnej jakości.

Stosunek jakość-cena,nie zasługują nawet na niedostateczną.

martin peterborough => masz dobry wzmacniacz (choc trochę nietypowy) i fajne kolumny (chociaż nie wszyscy potrafią je docenić). TacT powinien zapewnic Ci odpowiednią ilość i jakość basu. Myślę, że w miejsce kabli Nordost poszukałbym czegoś z oferty Transtarenta (np seria Plus) lub Fadela (np Stream). Przy zakładanym przez Ciebie budżecie spokojnie znajdziesz dobrej klasy kable (głośnikowe + interconnects) które lekko ocieplą dźwięk. Ja, do swoich AP Spark5 + Rotel, stosuję głośnikowe QED XT350 + IC Stereovox HDSE.

Frank

Przyznaje Ci racje.Rzeczywiscie AP spark psul calkowicie bzmienie.Wymienilem je na Audioplan kontrast i brzmienie jak z innej bajki.Cieple,prawie jak lampowe,niezwykla przyjemnosc odsluchu.Brak troche detalicznosci ale to juz wina glsnikow ale moge spokojnie z tym zyc.Nie jest to teraz dzwiek do wsluchiwania sie w detale tylko do przjemnego sluchania muzyki.Ten wzmak naprawde czyni cuda,przestrzen olbrzymia i instrumenty bardzo naturalne.Co do Nordosta to nie jestem specjalnym zwolennikiem tej firmy i ten kabelek tez nie nalezy do moich ulubionych i wkrotce wroce do moim zdaniem nie do przebicia w swojej cenie Chorda Company signature.W tym nordoscie jest troche za sucha srednica i lekko wycofana gora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.