Skocz do zawartości
IGNORED

DVD Panasonic S52 VS Harman/Kardon 27

Edi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Słuchajcie jestem na kupnie odtwarzacza DVD. Mój amplituner to Harman/Kardon 240.

Dużo myślałem nad zakupem DVD Harmana model 27, ale sporo się tez naczytałem

o nim i nie wiem czy jest sen dawać tyle kasy. Podoba mi się ten nowy Panasonic S52.

Nie wiem jednak czy takie urządzono zagra dobrze z moim amplitunerkiem.

Mam masę płyt DVD z mp3. Czytałem ze DVD Harmana nie dokońca radzi sobie z mp3 zwłaszcza nagranymi na płycie DVD. Może ktoś z was już przerabiał ten temat i mi cos doradzi. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/27204-dvd-panasonic-s52-vs-harmankardon-27/

-> Edi

Tydzień temu nabyłem ten odtwarzacz i muszę przyznać, że od strony funkcjonalności jestem po prostu zachwycony. W sklepie przetestowałem go w ograniczonym zakresie a w domu mi koparka opadła gdy odkrywałem coraz to nowe opcje. A dzisiaj zaniosłem go do naszego klubu KAIM i testowaliśmy go pod kątem brzmienia porównując z nieproporcjonalnie droższym CD Lektor. I tutaj pokazał się z nienajlepszej strony. Tak więc nie należy go traktować jako źródła audiofilskiego, ale gra w sumie porządnie.

Ale jeśli bazujesz na mp3 to śmiało polecam. Tylko pamiętaj, że nic nie zdziałasz bez obrazu, bo tam wyświetla się wszystko.

Dodatkową zaletą S52 jest jakość obrazu. Moim zdaniem jest bardzo dobra, a Divxy, które na komputerze wyglądały tak marnie, że nie chciało mi się oglądać puszczone z S52 wyglądają ZNACZNIE lepiej. Jest to nie tylko moja opinia. DO tego czytają się polskie pliki tekstowe, czego potrzeba więcej?

Pozdrawiam.

Edward wielki dzięki z odpowiedz.

W takim razie to ja go jednak kupie, a co do audio to powinno mi wystarczyć. Jeśli nie to sobie w przyszłości kupie jakiś fajny odtwarzacz CD np. NAD-a. :D

Pozdrawiam

• 2 miesiące później...

Witam

Ma sprawę do wszystkich posiadaczy odtwarzaczy DVD-S52

Może mi ktoś powiedzieć jak wam się udało odpalić polskie napisy podczas oglądania Divx-ów ???? Nagrywam na płytkę film i napisy pod takim samym tytułem. I nie wiem jak to uruchomić w opcjach odtwarzacza :(

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.