Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe brzmienie DT 150 ??

sprocket

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na wstępie powiem iż doskonale zdaję sobie sprawę z tego że temat DT 150 był wałkowany na forum wielokrotnie i zarazem proszę forumowiczów o nieodsyłanie mnie do wyszukiwarki .

Ale na temat ...

Wczoraj , po raz drugi w swojej karierze słuchofila , zakupiłem nowe słuchawki Beyerdynamic DT 150 , bez odsłuchu , na pewniaka , bo przecierz znam to brzmienie doskonale...czyżby?

Z okresu kiedy je miałem po raz pierwszy , zapamiętałem że grały bardzo detalicznie , z bardzo dobrą bezpośrednią sceną stereo , raczej twardym i dobrze kontrolowanym basem , żywe i dynamiczne ( oczywiście nie aż tak jak HD 600 )

ale...

Teraz po podłączeniu ich do tego samego sprzętu towarzyszącego doznaję zupełnie odmiennych wrażeń .

Nad wszystkim dominuje bas , raczej jego wyższy podzakres , cofnięta wyższa średnica i góra , ogólnie brzmienie mocno stłumione ... '' przytępione ''?

Poprzez dominujący bas zniknęła też gdzieś dynamika , którą doskonale pamiętam z poprzedniego zestawu słuchawek .

Kurcze , czy przez dwa lata słuch mi się zmienił ?

Czy jest możliwe , że producent zmienił znacząco budowę słuchawek przez co zmienił ich charakter brzmienia ?

Może kupiłem zepsute ?

Wyglądają tak samo , tylko pudełko zupełnie inne .

PS. Metallica '' ..and Justice For All '' robi jedno wielkie '' uuuUUUuuUUUuuuuu.... '' , nie do słuchania .

https://www.audiostereo.pl/topic/27367-nowe-brzmienie-dt-150/

sprocket, moze kupiles tjuningowane od jakiegos doswiadczonego konstruktora? ;) Ok, zarty na bok. Moze po "wygrzaniu" dojda do siebie. Jak mniemam sa to nowki, z pewnego zrodla czy prywatny import?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Podobnie jak Koledzy zalecam cierpliwe wygrzewanie. Pomoże. Choć gromki bas i tak zostaje, przynajmniej u mnie został. Nie jest jakiś męczący czy dominujący, ale niekiedy w moim odczuciu mogłoby go być ciut mniej. Powodzenia!

A że słuch i preferencje się z wiekiem zmieniają, to inna rzecz.

zwolennik łagodności

Dzięki , trochę mnie uspokoiliście .

Będę je grzał ile wlezie...

Jeśli jest to kwestia tylko i wyłącznie wygrzania , to znaczy że poprzednio , jakimś cudem zakupiłem je już wygrzane , bo świetnie pamiętam że od samego początku grały dużo lepiej .

Jeśli mogę jeszcze troszkę pomarudzić , to co sądzicie o połączeniu DT 150 + Forum 608 ?

Znakomicie, podkreślę tylko, że FORUM ver.2.

Niczego mi nie brakuje w przekazie, dźwięk jest niemęczący, za to na tyle Cię angażuje, że nie wiesz kiedy masz skończyć słuchać. a słuchawki... zapominam, że je mam na głowie.

Po prostu - słucham muzyki, a nie sprzętu, czego i Tobie życzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.