Skocz do zawartości
IGNORED

ROE elektrolity jakie najleprze

gabler

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

dzisiaj wlutowałem na zasilanie analogówki równolegle do panasoników fc elektrolity ROE EYS 3300uf i mało co nie spadłem z krzesła z powodu tego co usłyszałem.

REwelacja, powietrze i jeszcze raz powietrze,przestrzeń,szczególowośc jednak basu trochę mało za to jest bardzo precyzyjny.

Swietne kondy ,szkoda że słabo dostępne.Polecam

Złote też są seri EYS takie również mam, jednak są one produkowane dóżo wcześniej od tych w czarnych koszulkach , budowa jest ta sama.Te stare brzmioą ostro bo są chyba wyschnięte

ja mam 4700uF/50V EYS-07 i mają fi 30 mm podczas gdy inne kondy tej samej wartości i tym samym napięciu 22 mm, to weź je teraz i wsadź.... A do BG STD chyba mają się nijak, mimo wszystko.

sączek> liczne badania moje i porównania wskazują żę małe są do dupy>Niestety wymuszona miniaturyzacja powoduje pogorszenie parametrów albo kłopoty z utrzymaniem biężących.I odnosi się to nie tylko do elektrolitów.

>>muls

co masz na myśli mówiąc "małe"? małe pojemności czy małe wymiary kondów? Bo ROE w sumie wcale takie małe nie są. Są niższe niż pozostałe standardy ale za to mają dużo większą średnicę

Oczywiście wpis jest trochę prowokujący -bo do końca nie jest to takie proste -długo pisać-mówie o wymiarach-przy tych samych pojemnościach i napięciach -a te wieksze wymiary dotyczą raczej starszych konstrukcji.I dotyczy to ogólnie znanych firm już nie np jakiś Jamochłonów itp . Stare, nieużywane większe gabarytowo maja lepsze parametry od mniejszych tej samej firmy i mam na to trochę przykładów m.inn.Philipsa.Nicch. i inne.Nie dotyczy to oczywiście extremy typu BGN,OSCONY ale to inna kategoria,chociaż co ciekawe, tu również są rózne zależnie od napięcia a więc i wielkośći , przy tych samych pojemnościach itd.Po prostu trzeba szanować te stare jeśli są dobrej firmy i nie pracowały już 100 lat -mimo ich wiekszych wymiarów.

• 6 lat później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.