Skocz do zawartości
IGNORED

Służba Zastępcza

Dreamer_1

Rekomendowane odpowiedzi

Takiego tematu jeszcze nie było;)

Jednak na poważnie. Orientujecie się może jakie są szanse na takową (prewencja odpada)?

Przydatne by były wszelkie informacje typu jakie podanie,co tam napisać oraz jakie są szanse na dostanie takowej.

Szukałem po internecie ale jest sporo sprzecznych informacji,a chciałbym się na takową służbę załapać bo do wojska jako takiego się niezbyt nadaje (zdrowie niestety).

Wiem,że ten wątek tutaj niezbyt pasuje ale może ktoś się dobrze w tym orientuje i/lub zna jakieś przepisy,kruczki,metody itp.

Z góry bardzo dziękuję za wszelką konkretną pomoc.

Pozdrawiam

Ps.Przydatne były by też informacje (najlepiej aktualne) gdzie i w jaki sposób można taką służbę odbyć.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

https://www.audiostereo.pl/topic/27458-s%C5%82u%C5%BCba-zast%C4%99pcza/

mozna pokombinowac. U mnie badania wygladaly tak.

Lekarz:prosze zaslonic lewe oko i przeczytac dolny rzadek

Ja:nie widze

L:w takim razie prosze rzadek wyzej

J:nie widze

L:a ten ?

J:nie widze

L:a tego A wiekosci mojej glowy tez Pan nie widzi ?

J:prosze pana, ja nie widze sciany z tablica.

L:aha. w takim razie skieruje pana na badania specjalistyczne.

no i poszedlem do normlanego okulisty gdzie sytuacja sie powtorzyla. Nastepnie wrocilem na poborowa, pokazalem papiery i E.

ps.

tylko, ze ja naprwde jestem cyklopem ;)

Hmmm, czyzbys sie wystraszyl artykulami, ze teraz wszystkich scigaja przez policje? :-)

Okolo 30% im sie tam zglasza. I dobrze, czym wiecej osob sie nie zglosi tym lepiej. Kazdego nie beda wysylac do sadu. BUNT!!!

Po prostu olej to i poczekaj te 18 miesiecy.

Byłem w WAT ale niestety nie wyszło tak jak chciałem.Pozatym studia tylko przeciągają wszystko w czasie,a ja chce mieć to z głowy;) Pozatym cholernie ciężko było połączyć prace ze studiami:/

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Dreamer_1:

Może na czas ukrywania się zamelduj się gdzieś daleko u cioci - po paru nieudanych próbach doprowadzenia trepy dadzą sobie spokój. Sposób może stary, ale masz zawsze większe szanse.

Nawet nie o to chodzi.Służba zastępcza chyba zła nie jest.8 godzin pracy, 600zł do ręki i po 18 miesiącach rezerwa.

Bardziej mi tu chodzi o metody,żeby zwiększyć swoje szanse na dostanie takowej.No i o informacje gdzie w praktyce można ją odbyć (za wyjądkiem policji).

Qubric, nie znam! :D Imho nie ma sensu sie z nim droczyc, wole pogadac bo wyglada, ze w przeciwienstwie do pana mulsa jest z kim...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 7 Sie 2006, 14:23

Facet jest upierdliwcem i starym pierdoła z przerośniętym ego... Ale widac że lubi dobre rzeczy (głośniki estradowe).

Niestety dla nas małych szaraczków, wyrobników i leszczyków nie godnych mu butów czyścić - te głosniki nie są przydatne - raz ze nie mamy w domu sali koncertowej, a dwa - dlatego że jeszcze slyszymy dość dobrze :)))

wyjście jest proste:

1/ zostajesz świadkiem Jehowy

2/ tuczysz się aby być obleśnie grubym

3/ przechodzisz metamorfozę seksualną (obojnactwo) - mozesz w tym celu już dziś uczęszczać do klubów z marchewką w d.

4/ nie rośnij (140cm wystarczy)

5/ dobrze gdybyś zalixczył zawał serca

Jeśli nie jesteś w stanie spełnić powyższego idż do woja - zrobią z ciebie chłopa na schwał a nie audiofila-symulanta

Zrobia chyba alkoholika. Nasza armia nie nie nic wspolnego z profesjonalizmem. Gdyby to bylo naprawde ciekawe, to sam bym poszedl na 2 miesiace. Bo po cholere dluzej? Pic wodke moge rownie dobrze pod blokiem.

Jakiz to moj znajomy byl zadowolony, kiedy wystrzelil 7 pociskow w ciagu 12 miesiecy sluzby z ... AK47 z krzywa lufa.

>Dreamer, poszukaj w szpitalach sluzby zastepczej...

nie polecam, pomyls czym zajmuje sie pielegniarka a sluzba zastepcza w szpitalu to jeszcze grosze rzeczy :)

Wez pod uwage, ze niektorzy robia pod siebie, maja roznorakie ropniaki, vomituja, umieraja (i robia pod siebie) itd. Sprzataniem tego wszytkiego zajmiesz sie Ty :) Ja bym wolal isc do wojska.

Hehe, ogólnie jest przytulnie:]

WAT stał się uczelnią cywilną więc działa na takich samych zasadach jak UW czy politechnika.

Fakt,faktem,jakby wojsko inaczej wyglądało... :/

może straż pożarna? Kobitki lubią strażaków, dodatkowo pojeździsz czerwoniutkim jelczem na sygnale złożonym z 4x gdwt9/80 :)

Mój kumpel poszedł na zastępczą do służby zdrowia. Chyba później płakał, żeby wzięli go w kamasze lub na pałkarza...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.