Skocz do zawartości
IGNORED

bagażnik samochodowy na rower

stempur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do bardziej doświadczonych w tej materii forumowiczów. Czy warto kupować bagażnik na rowery, który jest montowany za tylną klapą samochodu? Mam Citroena Xsarę, który nie ma dachowych religów ani uchwytów na ich montaż. I teraz się zastanawiam, czy kupować osobno relingi montowane na brzegi dachu (pod drzwi) i później normalny bagażnik dachowy na rowery czy taki montowany za klapę bagażnika? Słyszałem opinię, że to ostatnie są kiepskie, często "gubię" rowery, itd. Aha, nie mam haka holowniczego.

Dzięki za wszelkie informacje i rady

Stempur

https://www.audiostereo.pl/topic/27467-baga%C5%BCnik-samochodowy-na-rower/

Jeżeli nie zależy ci na wjeżdżaniu do garażu z rowerami na samochodzie, kup dachowy. Belki (te poprzeczne) muszą być dedykowane do twojego auta, szyny z uchwytami na rowery kupić możesz dowolne - ale radzę jakieś lepsze niż te najtańsze, po 30-50 zł. Bagażnik na klapie utrudnia dostęp do bagażnika, może zasłaniać światła bądź tablicę rej., i tak dalej - unikałbym.

Bagaznik na klapie ma kilka zalet:

1. Latwiej zdjac i zalozyc rower

2. Kiedy jedziesz nie oblepia Ci sie rowery insektami i nie wylapiesz ptakow (zdarza sie)

3. Mniejsze opory powietrza co dobrze robi rowerom i samochodowi (paliwo)

Wada - dodatkowa tablica rejestracyjna (wymagana w niektorych krajach).

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.