Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak do 500zl - ostateczna decyzja

Mikkonen

Rekomendowane odpowiedzi

To sie nazywa odwaga inwestycyjna! :-))) Kupic wzmaka o ktorym nigdzie nic nie jest napisane, w ogole nic nie wiadomo poza cena ;-)

Kupiles wzmak o ktorym nic nie ma na google, na forum? Az mi sie wierzyc nie chce ze nic o nim nie znalazles. W koncu to klocek znanego producenta...

A tak powaznie, to jak juz owe urzadzenie dotrze do Ciebie do domu i podlaczysz go do Tannoyow to podziel sie prosze wrazeniami.

Ok. Ja tez jestem niezwykle zaskoczony ze nic praktycznie o tym wzmaku nie ma, ale ponoc to dobra seria o ladnym cieplym brzmieniu no i marka jest dosyc pewna. Odslucham go przed zakupem.

> To sie nazywa odwaga inwestycyjna! :-))) Kupic wzmaka o ktorym nigdzie nic nie jest napisane, w ogole nic nie wiadomo

Ja wiem czy taka odwaga. Uwzgledniajac zainwestowana kwote. Poza tym, noblesse oblige! Zaufal firmie D&M Holdings Corp. bo trzeba przyznac ze rzadko kiedy daje ona plame... (nb do niedawna nie wiedzialem ze nalezy do niej rowniez McIntosh). W razie czego odsprzeda z niewielka pewnie strata.

Oto opinia. Pojechalem, kupilem, przywiazlem (w opisie wzmak jako 100% org 100% sprawny), podlaczylem pod 4ohm (zeby lepiej uslyszec dokladnie ew. szumy itp) okazuje sie ze przebicie na przedwzmacniaczu. Niezaleznie od polozenia Input Selectora delikatnie przebija lewy kanał. Zarowno na A i B, jak i sluchawkowym. Oddałem. Kupuje nowego Reloopa HA-200 i Wafle Diamond 9.1 :))) W dupie mam uzywki nawet jesli są 1000% sprawne !! Zwykle to przywozony z niemiec shit !!

Nigdy bym nie kupił wysylkowo i nigdy nie kupilem wzmaka lub podobnego sprzętu, ten byl z allegro ale z miasta obok, w 20minut podjechałem i obczaiłem, potem odwiozłem spowrotem po blizszym tescie w domu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie kupujcie od niego, przywozi z niemiec złom za pare euro, patrzy czy "gra na dwa głośniki" i sprzedaje jako "100% org 100% sprawny".

Chociaz jako sprzedawna człowiek jak najbardziej ok, mozna sie spoko dogadać, oddal kase bez zadnego problemu (chodz zdziwiony, mowi ze "w nim to normalne, jak chce pan wzmacniacz bez szumów to conajmniej 3000zł" - n/c)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja nie mówię nie kupować wysyłkowo - cały mój sprzęt tak kupiłem - tylko kupuje się za granicą na poważnych aukcjach (audiogon, ewentualnie ebay) gdzie kultura ludzi i szacunek dla sprzętu jest 10 generacji przed polaczkami

przez "polaczków" rozumię tych cwaniaczków co pociskają naprawiane, poobijane dziadostwo na aukcjach jako 100% sprawne, 100% nowe i właściwie to zaraz ze sklepu - popatrz na opisy na audiogonie - jak tam pisze, że sprzęt ma np. 7/10 punktów to jestem po prostu pewien, że jest w stanie b.dobrym a 8/10 to właściwie igła

"warszawka" to chyba dalekie od obraźliwego określenie. Raczej pieszczotliwe:) Coś jak "wisełka" na przykład. Mylę się?

PS. Nie jestem z Wawy:)

PS2. Zamiana Tannoyów na te Wharfdale to ciekawe posunięcie, obie konstrukcje reprezentują zuoełnie inne brzmienie:)

> Zamiana Tannoyów na te Wharfdale to ciekawe posunięcie, obie konstrukcje reprezentują zuoełnie

> inne brzmienie:)

Ale jedno maja wspolne: spore pole do poprawy w gornym rejestrze.

Nienormalny, 11 Sie 2006, 11:51

>"warszawka" to chyba dalekie od obraźliwego określenie. Raczej pieszczotliwe:) Coś jak "wisełka" na

>przykład. Mylę się?

No ja znam raczej pejoratywne znaczenie ;)

Ok, mniejsza juz z tym allegro i polaczkami złodziejami :] Myslicie ze Wharfedale 9.1 zagra fajnie z Reloopem ? W malym pokolu 9m? Klucha w brzmieniu mysle ze nie bedzie, a nawet wykop byc powinien, i troche ciepła?

Mikkonen, 11 Sie 2006, 14:18

>Ok, mniejsza juz z tym allegro i polaczkami złodziejami :] Myslicie ze Wharfedale 9.1 zagra fajnie

>z Reloopem ? W malym pokolu 9m? Klucha w brzmieniu mysle ze nie bedzie, a nawet wykop byc powinien,

>i troche ciepła?

Cały widz polega na tym żebyś sam przetestował i podzielił się opiniami . Przecież nikt z forum nie będzie testował za ciebie zestawu audio . Albo ci się spodoba dźwięk albo nie . Ale po odsłuchu podziel się wrażeniami z nami.Każdy z nas sam testuje swój sprzęt !!!!

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.