Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do cambridge audio azur 540R V2

wiju

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem Cambridge Audio Azur 540 R2. Szukam teraz do niego dobrych kolumn do stereo. Pokój ma około 23 m2. Słuchałem już Kef iq5 i paradigm monitor 7v4 - ale nie powaliły mnie niestety na kolana jak na swoją cęnę. Totalnie brakuje im ciepłego, głębokiego basu. CA nie produkuje głębokiego basu - więc muszę nadrobić dobrymi kolumnami o dużej skuteczności i głebokości basu. Czy ma ktoś jakieś propozycję ? bużet - do 3000 pln. dzieki za omoc w wyborze

Miałem przyjemność zapoznać się z brzmieniem CA 540, i to we własnym systemie i pomieszczeniu. Ten wzmacniacz potrzebuje dość długiej rozgrzewki zanim zaprezentuje pełnię swoich możliwości. Rozgrzewka powinna trwać przynajmniej 40 minut, zaraz po włączeniu zimny wzmacniacz prezentuje brzmienie płaskie, niewciągające i pozbawione emocji. Poważne odsłuchy sugeruję przeprowadzać po solidnej rozgrzewce.

Napisz coś o swoim systemie, pokoju i preferencjach, wtedy będzie można coś doradzić.

pokoj ma jakies 23m3 - prawie kwadrat oczywiscie w 2D. Muzyki slucham przeróżnej, ostatnio namiętnie powrócłem do Depeche Mode. Słucham muzyki i spokojnej - Norah Jones i POP i rocka i poezję śpiewaną i muzykę instrumentalną ale też i Placebo, i Limbizkit i Eminema i Dżem i Pudelsówi Kaczmarskiego. Bardzo lubię głębki i-ciepły bas i klarowną czystą górę - a tego brakuje mi w chwili obecnej w moim systemie (tj. basu). myślę nawet że moja dotychczasowa yamaha 492 ma więcej basu niż CA. dlatego szukam dobrych kolumn - tak żeby być w pełni ustatysfakcjonaowany. pierwotnie myslalem o budzecie ok 3000, mysle jednak ze jezeli warto bedzie to wydam wiecej.

>>wiju

Nie kupuj droższych kolumn bo mozesz tylko pogorszyć sprawę. Jeżeli wzmacniacz jest zbyt słaby to droższe kolumny tutaj nie pomogą, efekt będzie nawet wprost przeciwny. Wybierz kolumny, które będzie można łatwo napędzić tym co masz. Myśle że 3000zł nie powinieneś przekroczyć.

Szukaj kolumn o efektywności ok. 90dB z miękko zawieszonymi membranami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.