Skocz do zawartości
IGNORED

The Best Smooth Jazz...Ever!...

czubekst-ce

Rekomendowane odpowiedzi

...brak mi slow...

...muzyka plynie do moich uszu....

...wczesniej byly kroczki...

...preferencje muzyczne...bardzo rozne...:)

(inne pewnie - tez ! :)

Pytasz aTom, w jakim to idzie kierunku ?

No nie wyglupiaj sie, dobrze wiesz ! :)

Pomysl, taka subtelna, damska muzyka ! ;)

Panowie, nie nabijajcie się czubka, bo kupione przez niego 4 płyty to zupełnie sympatyczna składanka melodyjnych przebojów sprzed 50 lat, do której nie wiadomo po co dodano Sojkę, Blue Cafe i jeszcze coś, czego nazwy zapomniałem.

Ze smooth jazzem nie ma to nic wspólnego, a np. Louis Prima, jeden z najweselej i najbardziej dynamicznie śpiewających piosenkarzy tego okresu pewnie w grobie się przewraca, że go do smooth jazzu zaliczyli.

>czubekst-ce

Co ty mowisz ?!

Naprawde fajny jest tylko i WYLACZNIE - absolutely free & improvised jazz !!!

"Smooth" czy "Exclusive", moze byc tylko nasz forumowy Jazz :-) !

Jego preferencje tez sa b. rozne ! (pudle, samochody etc. :)

Nie rob tego kroku w "wiadomo jakim kierunku" ! ;)

Badz mezczyzna ! :)

Pozdro

Pewnie, że się nabijają. Arsen np. jest z tego znany :)

Ja sam nie lubię składanek, więc żadnych nie mam. Ale czasem lubie zapuścić coś smooth, najlepiej jako tełko do spotkania towarzyskiego, kolacyjki przy świecach itp., albo dla wieczornego wyciszenia się. Moja ulubiona kompozytorka i wykonawczyni (pianistka) to Keiko Matsui. Polecam jej starsze płyty, np. "Whisper From The Mirror". Ostatnia, "Walls Of Akendora" już nie jest w tym samym smooth-stylu i nie bardzo mi się podoba, więc nie kupiłem.

inżynier -->

Whisper From The Mirror by Keiko Matsui jest genialna :) .... szkoda tylko że pozostałe jej płyty (a w zasadzie te które mam :) ) odstają poziomem od tej perełki :)

zdezintegrowany_3PO

ps. podobnie jak TY nie cierpię składanek :) i również nie mam żadnej prócz kilku samlerów :)

>>czubekst-ce

Gratuluje odkrycia nowych brzmień . Z muzyka jest jak z kobietami , nic na siłe . Do każdego rodzaju muzyki trzeba dojrzeć tak to już jest że z upływem lat ( i sprzętu ) gusta się zmieniają . Tej 3 nie słyszałem fakt że w tych składankach są niektóre utwory z kosmosu co nie zmienia faktu że jest sporo baaaardzo dobrej muzy , mi osobiście podobała się bardzo z drugiej czesci pierwsza płytka Cd1 . Fajna płytka dla relaksu a przy okazji można odkryć że i JAZZ potrafi być przyjemny .

Zaś li bardzo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a jak owłosiony nie da rady to zawsze możem nasłac chłopaków a z nimi nie ma żartów ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja tu zaraz zaprowadze porządek ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No no, maly, uwazaj do kogo mowisz !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powracam do tematu.

Box z edycją nr 3 dostałem w prezencie imieninowym; słucham w wielu chwilach dla uspokojenia ( rano i noc ); odkryłem przez to inne niż dotychczas upodobania co do muzyki tak prezentowanej i brzmiącej. ( The Best Smooth Jazz... mam już dziś wszystkie boxy - słucham ). Pisząc to słucham SUPERNATURAL Carlosa S.

właśnie słucham tego utworu; za każdym razem usłyszę jakiś nowy szczegół ( zmiana klocków to potęguje ); nasunęła mi się pewna refleksja porównawcza z filmem Powiększenie Antonioniego: oglądałem w kinie i telewizji wielokrotnie - za każdym razem spostrzegłem coś nowego, na co wcześniej nie zwracałem uwagi.

Utwór, dzieło, artysta, wrazenia odbiorcy - ta suma to wymiar sztuki.

• 2 tygodnie później...

no i ma bardzo wysoki WAM ( współczynnik akceptacji małżowinki ) jak jest lepsza połowa w pokoju z ,, bolącą głową " to pozwala słuchac bez przeszkód i jeszcze mówi że się podoba :)

• 5 tygodni później...

Też nabyłem część III ,mam też 1 i 2.

Niestety po kolejnym przesłuchaniu mam mieszne uczucia.

O ile w I i II /chociaż kompletne pomieszanie stylów - muzyka nie za dużo wspólnego

z jazz-em/ coś się jednak działo to III jest po prostu troche nudna.

Poprzednie płyty/I i II/ udało mi się czasem przesłuchać za jednym podejściem to

z III to niemożliwe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.