Skocz do zawartości
IGNORED

sony dvp 7700 es czy warto

marcins737

Rekomendowane odpowiedzi

czy warto stać się posiadaczem dvd Sony dvp 7700 ES kolor złoty stan idealny za 800 zł??

dotychczas miałem Sony 735 QS

jakie za i przeciw??

dodam iż dvd używam tylko i wyłącznie do oglądania filmów (99%) oraz sporadycznie koncertów (1%)

https://www.audiostereo.pl/topic/27726-sony-dvp-7700-es-czy-warto/

Tez sie zastanawialem nad tym modelem ale poza ładnym wyglądem to juz sprzet dosc stary grymaszacy przy plytach CD ktos sam napisal ze dlugo wczytuje je i chyba nie odtwarza plyt DVD wypalanych na komputerze. Ja wybralem Panasonica RA-71 tez kolor zloty czyta wszystkie plyty i dalem za niego tylko 400zl.

Mialem do niedawna DVP-S7700, maszyna ladna, robi wrazenie ale dosc grymasna, przynajmniej moj egzemplarz. O ile z oryginalami dvd lub piratami nie bylo jakiegokolwiek problemu to nagrywane dvd na pececie niektore czytal a niektore nie. Poniewaz jest to model sprzed ladnych kilku lat, to nie czyta jpeg, divx, mp3 a takze dvd-rw oraz cd-rw.

Czyta cd-r, dvd+r dl, dvd+rw. Odtwarzacz nie ma dekoderow dzwieku dookolnego (uwazam ze to dobrze). Z plytami cd radzi sobie bez problemu, zarowno oryginaly jak i nagrywane na pc. Jednak jako odtwarzacz cd nie jest zbyt funkcjonalny (np przewijanie utworu z panela niemozliwe a z pilota dostepne przy pomocy pierscienia). Nie czyta takze cd text. Ma bogaty setup, spora ilosc gniazd wyjsciowych. Poniewaz bylo to urzadzenie z najwyzszej polki bylo pozbawione wszystkich "udogodnien" o ktorych napisalem wyzej ale za to obraz zyleta, dzwiek do kina takze super. Pilot spory, czesc klawiszy fosforyzujaca.

Podejrzewam ze obecnie dla wielu uzytkownikow istotne sa divx i mp3, i w tej sytuacji kroloja odtwarzacze ktore czytaja to wszystko ale kosztem jakosci obrazu/dzwieku. Moze warto rozwazyc zakup 7700 jako drugiego odtwarzacza gwarantujacego znakomity obraz z dvd dla kogos kto ma bogata filmoteke, ale mysle ze powinien byc znacznie tanszy niz 800 zl.

Oczywiscie sprzet sony nie czytał i pewnie nie bedzie czytal formatu dvd audio gdyz to byla/jest konkurencja dla lansowanego przez sony sacd.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

dzięki za odpowiedź

7700 mam zamiar używać tylko i wyłącznie do dvd

nie używam divx, jpeg, do muzyki mam osobny player cd (na którym mp3 też nie używam)

obraz i dźwięk dvd żyleta - to dla mnie wystarczająca rekomendacja w połączeniu z zacnym wyglądem zewnętrznym

niestety kosztował 8 stówek ale rekompensatą jest jego stan bliski sklepowego

o efektach używania dam znać - póki co nagrywane czyta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.