Skocz do zawartości
IGNORED

ciekawy problem tuner-wzmak

kosio

Rekomendowane odpowiedzi

zakupilem tuner do komputera compro viedomate x500 , tuner jest porzadnie wykonany , oferuje sporo udogodnien natury uzytkowej - praktycznie mozna obslugiwac peceta pilotem , "wlacznie z jego wlaczaniem" :) , problem jest taki , ze jak podepne kablowke moj wzmacniacz densen beat zaczyna niemilosiernie buczec , buczy glosno jak krowa bez wzgledu na to czy komp jest wlaczony czy tez nie , jakby lapal wszytkie mozliwe lodowki w bloku , juz mialem reklamowac tuner ale z glupia frant podpialem bezposrednio do kompa wzmacniacz sluchawkowy project , o ktorym tyle wiemz e na jest wrazliwy na wsio co buczy , np jak wlacze kuchenke elektryczna to ja slysze - okazalo sie jednak ze ten project milczy wiec tuner wydaje sie byc ok - co wiec sie dzieje , czy densen ma w sobie cos co inne wzmaki nie maja ze tak dyskryminuje mi tuner ? prosze o jakies pomysly bo sam nie wiem czy to nieuleczalna pzrypadlosc czy tez jest na to jakas rada - help ludziska

https://www.audiostereo.pl/topic/27745-ciekawy-problem-tuner-wzmak/

Petla masy, poszukaj na forum.

Np tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Petla masy, poszukaj na forum.

Np tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzieki za pomoc - idac za waszymi wskazowki poszperalem jescze w sieci i tak dotarlem do urzadzonka o nazwie separator galwaniczny - kosztuje toto tyle co flaszka i kupic w sumie nielatwo poniewaz nawet w specjalistycznych sklepach kablarsko-kablowkarskich sprzedawcy made in poland niezbyt wiedza co to jest separator galwaniczny - jako ciekawostke podam ze w jednym z takich sklepow sprzedawca rzekl , ze mial taki sam problem - na moje naiwne zapytanie jak sobie z nim poradzil odpowiedzial rownie prosto , ze po prostu nie podpina kablowki pod kompa (mial tez buczenie i pasy interferenycjne na obrazie) - swieta prostoto , moglbym zawolac bo ten maly separator rozwiazuje wszystkie problemy z tym zwiazane - buczenie znika , dzwiek jest czysty i obudowa kompa przestaje zachowywac sie jak elektryczne ogrodzenie dla krow - pisze to pro memoria jakby ktos mial taki problem - tu znajdzie rozwiazanie - jezscze raz dzieki za odzew -

To dotyczy nie tylko wspomnianego przez Ciebie wzmacniacza Densen.

Prawdopodobnie dotyczy to każdego sprzętu, którego masa jest podłączona do uziemienia sieci elektrycznej.

Też to miałem. Trochę inaczej w szczegółach, ale generalnie ten sam problem.

Włączyłem u siebie kondensatory we wtyczce antenowej. To samo jest w takim separatorze galwanicznym.

Nie wiem, ile kosztuje flaszka, ale na pewno mnie to kosztowało mniej.

Jeżeli jednak ktoś sam nie czuje się, żeby to wykonać, to taki separator jest na pewno dobrym rozwiązaniem.

Janusz z Torunia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.