Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD 9700 - Kraków - Pomocy!!!

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jest ktoś w Krakowie kto może mi pomóc i jednoznacznie stwierdzić czy w w/w cdeku padł laser? Czytał bez problemu przy kolejnej płycia po włożeniu pojawił się zgrzyt lasera i milczy. Objawy chyba nie są typowe bo nie wczytuje nawet po jakimś czasie jak jest zimny. Adamhiend jest na urlopie więc pewnie ciężko będzie mi kogoś teraz znaleźć...

https://www.audiostereo.pl/topic/27748-pioneer-pd-9700-krak%C3%B3w-pomocy/

Jak po włożeniu płyty zaczyna zgrzytac i głupieje transport czasami się zawiesza zobacz czy nie odpadła soczewka od lasera , wstrzasnij cd i zobacz czy niewypadnie mały przezroczyscy krążek, ewentualnie odkrec mechaniz ale tam juz trzeba wiedzeć jak włozyc spowrotem żeby prowadnice od docisku pasowały . Ewentualnie dentystycznym lustreczkiem sprawdzic czy soczewka jest na miejscu . jak jej niema to namaila podam jak naprawić jak jest to raczej sam tego nie zdiagnozujesz co padło .

Dokładnie tak było i w moim przypadku - odpadła soczewka od lasera. Wowczas pokusilłem sie o zakup nowego lasera ( oczywiscie trzeba było wykonac pozniej mała kalibracje ) - koszt nie jest duzy biorac pod uwage klase odtwarzacza, tym bardziej dla mnie bo nie zamierzam sie z nim rozstawac nawet jakby sie mial tylko kurzyc:) Poza tym po tylu latach sam laser był juz na pewno w duzej mierze zuzyty. Tak wiec jesli i w Twoim przypadku okaze sie ze to soczewka rozwaz mozliwosc kupna nowego lasera. Bedzie Ci wowczas słuzył nastepnych wiele lat. Z tego co pamietam to koszt oscyluje około 150-200pln

Miałem to samo z PD-75 - klient przywiózł do mnie, u niego grał a u mnie soczewka latała po CDku.

Tylko nie używaj klejów akrylowych (Cyjanopan, Superglue itp) - opary zostaną na soczewce. Wystarczy epksydowy 2-składnikowy (np. szybkowiążący), daj tylko troszkę na obżeże głowicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.