Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny 5.1 do Denona 4306

kinder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam delemat chce dokupic do zestawu kina domowego Denon 4306 i dvd 3910 kolumny tylko nie wiem na jakie sie zdecydowac kwota do wydania 10.000zl. Myslalem o zestawie Deli ICON 7 , centralny Dali Icon Vocal 2 tyly Dali Icon 2 no i sub Dali Icon sub a takze fajne sa kolumienki JBL Studio L lub tez B&W 604..ktory by byl optymalnym zestawem do tego amplitunera ? co by w pelni wykorzystac 4306 w kinie jak i czasami w stereo. a moze macie jeszcze jakies inne propozycje co do kolumn do denona 4306 co by byly lepsze od tych co napisalem propozycje mile widziane.

Pozdrawiam...

https://www.audiostereo.pl/topic/27762-jakie-kolumny-51-do-denona-4306/

Powiedz jakiej muzyki sluchasz.

Ja do 4306 wybralem jmlaby cobalty, kupilem je w dobrej cenie bo jmlab wprowadza nowe modele.

Z Twoich propozycji:

1) Dali (jesli ma byc slodko)

2) B&W (maja metaliczna 'gore', bardzo ostre)

3) JBL (fajnie, ale raczej z HK)

Moje propozycje do denona:

1) Avance dana 670AV + ... (sa bardzo muzykalne, 'cieple')

2) Mission Volare

3) Acoustic Energy Aelite

4) Jmlab Colbalt lub Chorus

5) Epos M22, M15,2; M12,2...

Kolejnosc przypadkowa, nie wiem czego sluchasz

kolega thomas206 trafił idealnie

każda z jego propozycji jest dobra

kup te które są najtańsze albo dostępne albo ci się podobają

wszystkie będą grały bardzo dobrze i będziesz zadowolony

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

a z tych ktore by byly najlepsze zeby wybrac jeden ?

1) Avance dana 670AV + ... (sa bardzo muzykalne, 'cieple')

2) Mission Volare

3) Acoustic Energy Aelite

4) Jmlab Colbalt lub Chorus

5) Epos M22, M15,2; M12,2...

z gory dzieki..

pozdro..

Sorry ale nie ma najlepszych ...

Są porównywalne - jakiekolwiek wybierzesz dobrze zrobisz i tyle.

To tak jak z Mercedesem, Audi i BMW ... kwestia gustu.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Dzieki chlopaki za cenne wskazowki jka by ktos mial jeszcze jakies propozycje to bardzo prosze..za bardzo sie nie znam na kolumnach ja bralem cakiem inne kolumny pod uwage o tych co padly propozycje nawet nie slyszalem ale dobrze ze jest takie cosik jak forum..

Mam jeszcze jedno pytanie czy te Mission Volare rownie dobrze spisza sie w stereo jak w kinie domowym ?

pozdro..

A i jeszcze mi sie cos przypomnialo moze ktos ma namiary na dobre sklepy internetowe z kolumnami moze by sie udalo cos taniej zakupic ? No i czy te kolumny Mission Volare rownie dobrze spisza sie w stereo jak w kinie ?

z gory dzieki

pozdro..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tutaj jakas promocja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie kompletu kabli do zestawu kolumn Mission Volare jakie zakupic zeby nie popsuc jakosci dzwieku ma to chodzic z amplitunerem Denona 4306 ? amplituner Denona bedzie polaczony z odtwarzaczem dvd przez Denon link...

Pozdro..

Nikt nie pomoze? Znowu ja?

Na poczatek podlacz obojetnie czym (tym co masz). Potem wypozycz (wypozyczaja bez problemu) kilka zestawow kabli i zobacz ktory Ci pasuje. Najwazniejsze sa fronty i central. Na tyly mozesz dac cos tanszego ...

Witam widocznie thomas206 jestes najlepiej zorientowany...hehe..z tym wypozyczeniem moze byc problem bo tam gdzie mieszkam jest pustynia wszystko jest na zamowienie wiedz nie da rady a to by bylo najlepsze rozwiazanie..moze masz cos sprawdzonego i dobrego zarazem zeby dzwieku niepokaleczyc mysle tu o calym komplecie z tylami wlacznie ?

Pozdro...

Witka no wlasnie nie kupilem bo nie wiem jakie kable byly by najlepsze do tygo kompletu kolumn tyle jest tego ze nie wiadomo co z czym jak bys mial jakies propozycje to bylo by lux co by bylo najlepsze zeby nie zepsuc jakosci dzwieku..tam gdzie mieszakm nie mam mozliwosci porzyzcenia okablowania bo jest pustynia w tych sprawach...

Ja polecam do Denka (mam 3801) i przetestowałem wieeele zestawów:

-B&W 704

-B&W LCR 600S3

-B&W DM601S3

Soob musisz dobrać do wielkości pokoju (potrafią zagrzmieć)

całość super wystroją kabelki Monstera

PZDR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.