Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze radio przenośne.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Już widzę uśmiechy , ale wbrew pozorom wcale nie jest to błachy temat.

Ja sporo czasu spędzam w terenie ze słuchawkami na uszach i słucham radia.

Mając już kilka produktów-modeli doszedłem do wniosku ,że dźwięk może być bardzo różny.

Założyłem ten wątek ,aby pomóc ewentualnym nabywcą w wyborze najlepszego radia przenośnego -

do biegania itp. Nie każdy lubi Mp3 ;-)

Do tej pory nie rozstaje się z radyjkiem Philipsa - taka seria sportowa w kształcie kulistym,gumowana,

wypuszczana pod szyldem Nike.

Jedynie odbiór radia z iRivera H 320 okazał się lepszy no inaczej może nie gorszy.

Tylko ,że ten Philipsa-Nike kosztuje grosze, a iRiver już nie. Kiedyś kupowałem go za 300, a teraz widziałem na Allegro za ok.100zł nowe. Polecam. Acha słuchawki można od razu wyrzucić do kosza ;-)

To poniżej jest podobna wersja do tego które posiadam od dwóch lat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/27781-najlepsze-radio-przeno%C5%9Bne/

Kilka lat temu kupilem kieszonkowego philipsa. Porzadnie wykonany, po 5 latach uzytkowania (przez moja mame) wyglada jak nowy. Dwie baterkie AAA starczaja na ok 20-30 h. Na obrzezach duzych miast slabo sciaga, duzo zalezy od sluchawek (ich kabel robi za antene). Jakosc dzwieku akceptowalna. Jesli ma byc uzywany wylacznie na obszrza sinego sygnalu powinien spelnic opczekiwania. Wyglada jak na rysunku ponizej, z tym ze moj ma 1 glosniczek (4cm), ktorego model ze zdjecia nie posiada.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dalaczam do zainteresowanych tyle ze mam zapytanie o taki odbiornik zailany nie AAA tylko AA (zwykly paluszek) - mozna wtedy zastapic to akumulatorkiem a nie wydawac majatku na baterie.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

kaszanka7, 24 Sie 2006, 13:31

> mozna wtedy zastapic to akumulatorkiem a nie wydawac majatku na baterie.

Akumulatorki AAA tyż są i sporo porządniejszych ładowarek umie je ładować. :)

A ja, w czasach w których królują MP-trójki i inne cyfrowe dziadostwo zakupiłem na "Allegro" walkmana z radiem "AIWA JS 415".Jest to starszy model (90-te lata) ale był w idealnym stanie za 65zł.Dokupiłem do niego słuchawki douszne "Aiwa HP-ED 200"za 35zł i jest SUPER !!! Nigdy nawet nie pomyślał bym, że można uzyskać taką jakość z takiego maleństwa.Radio jest oczywiście z cyfrową syntezą częstotliwości, ale brzmi naprawdę bardzo dobrze.Tak swoją drogą, to chciał bym aby ktoś bardziej osłuchany przetestował tego walkmana.Być może to tylko moja subiektywna ocena, ale wydaje mi się że nie (?)

Przenosne radio to fajna sprawa. Jednak czasem jest z nim kilka klopotow. Ja mieszkam pod Warszawa, w Legionowie. O ile w Warszawie dobry odbior radia mialem zawsze, to po drodze do domu bardzo czesto cos trzeszczalo, szumialo, radio gubilo sygnal. O ile jak sie czlowiek nie porusza radio dziala bez problemu to jadac autobusem nie jest juz tak kolorowo. Dlatego uwazam ze mp3 player z radiem jest dobrym pomyslem. Zawsze wrazie czego mozna posluchac mp3 :)

Uzywalem Panasonica SW-200 chyba.

Cos takiego

Ukryta Zawartość

W iRiver imp-550 odbior byl lepszy, ale tez przerywalo podczas drogi do domu.

Nike philips czesto na allegro pojawia sie uzywany w cenie kolo 50zl. Niedawno byl nawet chyba za 35 tylko bez sluchawek.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.