Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy. Odzyskanie danych.

sinuss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otrzymałem od znajomego plik graficzny (jpg) za pomocą GG. Niestety w trakcie porządków wywaliłem go z folderu imgcache (documents and settings/sinus/gadu gadu/ja). NIestety nie mam go również w archiwum, tzn archiwum mam ale eksportowane do pliku txt. Czy jest jakaś metoda na odzyskanie tego pliku? Bo okazało się, że jest mi jednak bardzo potrzebny. Może zapisuje się grzieś jeszcze?

Z góry wielkie dzieki z pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/27911-pomocy-odzyskanie-danych/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polecam ten program. Możesz wybrać jakie pliki chcesz odzyskać np. *.avi, *.mp3, *.jpg........

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wszystko high-end co się świeci......

Nie znam się dobrze na tych sprawach, ale mogę zaproponować instalację programu "Tune Up Utilities 2006".

Program ten poza wieloma innymi narzędziami do optymalizacji kompa posiada narzędzie do odzyskiwania utraconych plików.Musisz tylko znać dokładną nazwę poszukiwanego pliku.

Nie nie instalowac!!! Bo to moze tylko pogorszyc sprawe, nalezy poszukac czegos bootowlnego z CD, flopa itp.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Skoro "Documents and Settings...", to Windows 2k+ ;)

Nie jestem na 100% pewny, jak działa NTFS (który tam przypuszczalnie masz), ale:

Absolutnie NIC nie zapisuj na partycji (dysku) na którym był ten plik. Nie twórz nowych katalogów, nie zwiększaj rozmiaru żadnego innego pliku (a więc także wyłącz plik wymiany, jeśli ma zmienny rozmiar; prawie napewno masz go też na C:). Jeśli system plików postanowi nadpisać miejsce, które zwolnił poszukiwany plik, będzie po zabawie.

Jeśli musisz coś instalować, instaluj na innym dysku (partycji). Wprawdzie Windows i tak może zażądać miejsca na C:, ale na to już nie masz wpływu. Najlepiej wyłącz fizycznie dysk i wsadź do innego kompa (może być ten sam, ale uruchomiony z twardziela/partycji z inną instalacją systemu).

Powodzenia (będziesz go potrzebował ;)

M.

No to po sprawie :/ bo juz dane zmodyfikowałem na dysku kilkakrotnie :/

Poprostu miałem nadzieje ze to jeszcze gdzie sie zapisuje.

System to XP, FAT32

Ale wieelkie dzieki za odpowiedzi.

No niestety nie moge znajomego poprosic jeszcze raz bo sytuacje miedzy nami sie skomplikowaly...

Na przyszłośc bede pamietał o waszych poradach :)

Popieram. Sam kiedys próbowałem odzyskać z CDRW zdjęcia po nieopatrznym szybkim skasowaniu zawartości płyty. Podobnież zdjęcia fizycznie były nadal na płycie, a tylko tablica zawartości została wymazana. Szukałem w sieci i znalazłem sporo programów do odzyskiwania. Musiałem uczyć się ich użytkowania, a potem testowanie. Po kilku straconych popołudniach poddałem się. Nie opłaca się opanowywać umiejętności, która nie będzie nam przydatna w przyszłości. Lepiej udać się do specjalisty i cena rzucona przez niego szybko pozwoli nam ocenić czy to co utraciliśmy jest tego warte.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.