Skocz do zawartości
IGNORED

wciąż szukam stolarza

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

pierwszy mój wpis na forum tego dotyczył

i po wypróbowaniu różnych kontaktów finał jest taki, że nadal szukam :-(

naprawdę nie ma w 40 mln narodzie stolarzy potrafiących i chcących zarobić na zamówieniach audio??!!

wszyscy robią tylko szafki kuchenne na konfirmaty albo pseudoantyczne meble "gdyńskie"??!

czy ktoś mógłby dać namiar na wypróbowanego fachowca?

choćby gdziekolwiek w Polsce...

jeśli jest w stanie przyjąć zapłatę przelewem, zrobić nieduże kolumny podstawkowe na "zdalne" zamówienie (z rysunków) i potrafi nadać je kurierem

pozdrawiam!

graaf

https://www.audiostereo.pl/topic/28189-wci%C4%85%C5%BC-szukam-stolarza/

Pewnie masz jakies ogromne wymagania skoro tak trudno o stolarza.

No chyba że to ma być jakas kosmczna technologia i nie wiele ma wspólnego ze stolarką.

A może z igły robisz widły bo to przecież żadna sztuka zrobić paczke z mdf i okleić fornirem zakładając że to ma tak wyglądać.

graaf, 13 Wrz 2006, 12:47

>naprawdę nie ma w 40 mln narodzie stolarzy

graaf > Ty się podzial projektem, a je Ci powiem kto to może zrobić.

zdaje mi się że henrykpiątek miał Ci "coś" wykonać.

zrezygnował?

Re: marko3T, 13 Wrz 2006, 12:58

>Pewnie masz jakies ogromne wymagania skoro tak trudno o stolarza.

>No chyba że to ma być jakas kosmczna technologia i nie wiele ma wspólnego ze stolarką.

>A może z igły robisz widły bo to przecież żadna sztuka zrobić paczke z mdf i okleić fornirem

>zakładając że to ma tak wyglądać.

to mają być te "namiary" o które uprzejmie prosiłem?

jeśli masz namiary na "normalnego" stolarza, który robił już zwykłe "paczki" z fornirowanego mdf-u to powtórnie proszę o namiary :-)

nie mam wielkich wymagań, ale nie dysponuję też własnym warsztatem ani żadnym doświadczeniem w obróbce drewna i drewnopochodnych materiałów

próbowałem szukać wśród stolarzy meblowych, ale nie za bardzo to wychodziło

czy znasz jakichś, którzy mają doświadczenie w stolarce audio?

Re: kubedes, 13 Wrz 2006, 13:01

> Ty się podzial projektem, a je Ci powiem kto to może zrobić.

ok. ale mam nadzieję, że nie pod takim warunkiem, że projekt Cię zainteresuje ;-)

>zdaje mi się że henrykpiątek miał Ci "coś" wykonać.

>zrezygnował?

wolałbym szerzej na ten temat się nie wypowiadać, ale "zrezygnował" to mało powiedziane :-(

pozdrawiam!

graaf

Wybacz ale nie mogę nikogo godnego polecić z prostego powodu swoje paczki zawsze budowałem sam więc nie musiałem uganiać się za rzemieślinkami. Czasem zasięgałem rady kilku znajomych starych stolarzy , ale oni już się w stolarke nie bawią.

Fakty są takie ,że prawdziwych stolarzy jest już jak na lekarstwo większość buduje meble z taniej płyty.

Możliwe że poradził bym sobie z Twoim projektem , ale w tym roku to raczej odpada.

graaf, 13 Wrz 2006, 13:09

>> Ty się podzial projektem, a je Ci powiem kto to może zrobić.

>

>ok. ale mam nadzieję, że nie pod takim warunkiem, że projekt Cię zainteresuje ;-)

zwykła przyrodnicza ciekawość ;]

Re: marko3T, 13 Wrz 2006, 13:34

>Fakty są takie ,że prawdziwych stolarzy jest już jak na lekarstwo większość buduje meble z taniej

>płyty.

no właśnie :-(

dlatego zdziwił mnie Twój pierwszy wpis, z którego można było wyciągnąć wniosek, że "nic prostszego"

Re: kubedes, 13 Wrz 2006, 13:36

>zwykła przyrodnicza ciekawość ;]

zainspirowało mnie to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i zdjęcie (ciekawe czy zdjęcie wejdzie):

post-5623-100006276 1170300227_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To rzeczywiście marnie z tymi stolarzami skoro takiej prostej skrzynki nie są w stanie zrobić.

Większość diyowców zaczyna od takich prostych skrzynek jedyne utrudnienie to ten dystans.

No chyba że jest tam jakiś "myk".

nie wiem co się dzisiaj stało, chyba we właściwym czasie puściłem posta, ale muszę powiedzieć, że chyba jednak nie jest tak źle a może i nawet jest bardzo dobrze :-)

Myślę że warto dogadać się Zyblem. Mam skrzynie przez niego wykonane i pomimo tego że zwykle się czepiam w tym przypadku nie miałem i nie mam zastrzeżeń. Do tego rozsądne ceny i dobry kontakt. pozdr.

NIe dziwie sie ze zaden stolarz się nie podejmuje tej roboty albowiem nic bardziej ohydnego chyba nie widział...prawdopodobnie nie chce zepsuc sobie marki..wygląda ja podrasowany SSmanski hełm..nie do wiary ze to gra!!

Piotrek608, 16 Wrz 2006, 20:11

>do wiary ze to gra!!

Nie bierz tego osobiscie, ale twoj wpis brzmi jak to: " Ale ta kobieta jest brzydka, dziwne ze znalazla meza..."

Hmmm... moze ma piekne wnetrze...? Cokolwiek to znaczy... ;-))

Who's Afraid of Music?

> Piotrek608

wiesz co - moim skromnym zdaniem - stolarza powinno to guzik obchodzić czy dany projekt jest ładny, czy brzydki - o to powinien martwić się zlecający wykonanie. Rolą stolarza jest solidne wykonanie zleconej mu pracy. Tyle na ten temat.

Jeśli masz juz jakąś renomę taką jak Piątek to nie bierzesz byle czego. Jeśli prowadzisz dobrą restaurację to nie obsługujesz klientów którzy chcą żeby im podać pasztetową i jabola. Poza tym wydaje mi się że sprawa ma chyba drugie dno - ale to już nie mój interes...

Music, 16 Wrz 2006, 20:23

>Piotrek608, 16 Wrz 2006, 20:11

>>do wiary ze to gra!!

>

>Nie bierz tego osobiscie, ale twoj wpis brzmi jak to: " Ale ta kobieta jest brzydka, dziwne ze

>znalazla meza..."

Porównanie mie ma zastosowania. Choć zachodzi czasem na ławeczce pod remizą... ;-)

Z takim paskudztwem jak ta sequerra nie da się pogodzić - to może się bronić tylko dźwiękiem pdczas gdy kobiety mają nieograniczenie większe możliwości, nie wspominając o tym, że w rzeczywistości nie ma brzydkich kobiet

(czasem tylko wina brak ;-D)

Przepraszam, ale uroda kobiet to nie jest rzecz prosta.

Niektórym podoba sie Kurnikowa z jej pszenno-buraczaną urodą, innym

np. Anouk Aimee.

Jestem Europejczykiem.

stolarzy w tym kraju jest pewnie dużo

niestety za dwie stówy - moze pieć zaden z nich nie bedzie sie paprał ze skrzynkami a za wiekszą sume tobie sie nie opłaci - chyba ze koniecznie nie chcesz mieć fiata, mercedesa tylko MAYBACHA :)

kazdy z nich woli pewnie składać

"szafki kuchenne na konfirmaty albo pseudoantyczne meble "gdyńskie"??!

na których napewno wiecej zarobi

zgadza się ze za dwie stówy nik się nie podejmie

realny koszt u dobrego stolarza dwóch wolnostojąychj obudow bez znacznego wydziwiania (bez materiału) 1000-1500 zł i też nie każdy się podejmie

takie nastały czasy jak chcesz mieć ręczną robotę - coś czego nie bedzie miał inny to trzeba bulić

prosty przykład Fender Squier w sklepie 400 zł jak chcesz mieć dobrą lutniczą kopię fendera 5000 -6000 tys

pieresze robi chinczyk drugie robi stolarz-lutnik

Może tu :

Ukryta Zawartość

albo tu wolnostojące do pomalowania:

Ukryta Zawartość

albo Akkus , drożej ale dobra jakość :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Re: ARGOS i Piotrek608

zanim coś napiszecie czytajcie co inni piszą

napisałem, że Sequerra jest "inspiracją", ale nigdzie nie napisałem, że estetyczną

to po pierwsze

a po drugie, Pan Henryk był zaangażowany w zupełnie inny projekt, zdecydowanie bardziej nietypowy

"nie wypaliło" bynajmniej nie z powodów "estetycznych"

nie twórzcie więc "fiktów" koledzy

poza tym - Argos robisz dobre kolumny a Ty Piotrek608 świetny wzmacniacz (używałem, chwalę i poleciłem już kilku kolegom na forum)

a wpisujecie się jakbyście "słuchali oczami"

co z Wami chłopcy?

nota bene - opinie nt. estetyki Sequerry zawsze były love-hate, napisały do mnie na PW także osoby, którym ten design się podoba

"de gustibus..." chłopcy ;-)

Re: djedryk, 17 Wrz 2006, 14:38

>zgadza się ze za dwie stówy nik się nie podejmie

a skąd pomysł, że ja chcę za "dwie stówy"??!

>realny koszt u dobrego stolarza dwóch wolnostojąychj obudow bez znacznego wydziwiania (bez

>materiału) 1000-1500 zł i też nie każdy się podejmie

jednak paru ludzi się zgłosiło i za monitory na podstawki żadają jednak zporo mniej niż 1000-1500

pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.