Skocz do zawartości
IGNORED

Jakieś węższe kolumny do yamahy

Yamashi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie co byście polecili jako "obsłuchani" w sprzętach eksperci do Yamaszki 659. Oczywiście chodzi mi o kolumny podłogowe. Są tylko dwa istotne ograniczenia co do wyboru:

1.) kolumny nie moga być szerokie, raczej jak najbardziej wąskie tj. do maks. 18-19 cm szerokości (najlepiej żeby były 17-18cm)

2.) budżet tak powiedzmy do ok. 1000 zł.

a... dopiszcie do tego proszę co sądzicie o Prismach Amethystach (ale tu szer. ok 20 cm) i o Kodach 225 F (18 cm) ale co z dźwiękiem ? Nie zależy mi aż tak na "perfekcyjnym dźwięku" ale zeby to grało dość przyzwoicie, żeby generalnie było miłe i przejrzyste w odsłuchu w klasyce i pop, dance itp.

Jeśli uważacie że Prismy lub Koda odpada to polećcie prosze cos innego (tylko jak najwęższe żeby było ;)

dzięki serdeczne

czy naprawde nikt nie moze nic doradzic w tej kwestii?? Wiem ze moze podobne tematy byly juz poruszane ale przejrzalem mnostwo wypowiedzi na roznych forach i mam metlik w glowie a poza tym mam to ograniczenie co do szerokosci kolumn i dlatego liczylem na pomoc forumowiczow... czy ktos cos odpowie ?

Posłuchaj Dana Avance 670 i KEF iQ7 albo jak chcesz jeszcze węższe to iQ5.

Jeżeli masz wrażliwy budżet to zestaw Dali Concept 6 można wyrwać za 2400 a z subem za 3400.

może cośtakiego -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . nie wiem jak grają, ale są wąskie, a o to chyba Tobie chodzi :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzięki za odpowiedzi ..a co to na tym allegro za dziwadło ? :) To chyba troche przesada z tą ilością głośników..

Myślałem raczej o czymś bardziej tradycyjnym. Co do pierwszej propozycji to ok, ale to za drogo..napisałem wyżej ze budżet tak do 1000 zł.

Ale pytałem o Kodę 225f i o Prism Amethyst .. czy tego nikt nie słuchał ? Może ktoś coś jeszcze zaproponuje ? naprawdę bede wdzięczny za podpowiedzi.

prism jest dla głuchych. Na tym forum wielu zwolenników tych kolumn nie znajdziesc. Koda jest bardziej lubiana. Nie mówię że ta, ale tak ogólnie.

Pamięta, że wąskie kolumny, to wąskie przetworniki, a więc ograniczone możliwości. Dlatego te magnaty mają tyle przetworników, żeby możliwości były wieksze, wiesz takie rzeczy jak pasmo przenoszenia i skuteczność.

ok, a co sądzicie o JAMO E855 ? Tu na allegro sa do sprzedania za 1499 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

albo zestaw Koda 51 za 999 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tutaj miałbym juz cały komplet do amplitunera i zmieściłbym się w 1000 zł.

jakieś opinie ? Warto to brać pod uwagę ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jamo jak najbardziej .

Są takze wąskie Yamahy ns 125 z subem

Ukryta Zawartość

F 51 to kiszka . dzwięk jak przez telefon .

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.