Skocz do zawartości
IGNORED

Brak obrazu stereofonicznego ! :(

Arsen Lupin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Bardzo sobie dotychczas cenilem doskonaly obraz stereofoniczny !

Od pewnego czasu zauwazylem jednak pewne niepokojace zjawisko !

Ilekroc wchodze na Audiostereo, zaczynam odbierac dual-mono !

Albo lewy kanal ALBO - prawy !

Obraz STEREOFONICZNY zostal calkowicie zniszczony !

Co by tu zrobic aby SYSTEM z powrotem zabrzmial PELNYM dzwiekiem,

w pelnej SKALI i tworzyl jakis CZYTELNY OBRAZ ?!

Za wszelkie uwagi bede zobowiazany !

Pozdrawiam

Ps. korzystam wprawdzie z przelacznika B, ale czas wygrzewania podukladu,

wynosi ok. 1 godz. (Black Gate-y N !), wiec mi sie wogole odechciewa sluchac !

https://www.audiostereo.pl/topic/28465-brak-obrazu-stereofonicznego/

>jar1

Powiadasz ?!

Tak mi sie tez wydawalo !

Ale Wlasciciel u ktorego sie na niego zapisalem (czekalem tydzien !),

mial taka nawijke, tak szczegolowo opisywal jego zalety (w 22 punktach),

ze dalem sie zbajerowac !

Teraz dopiero wyszlo, ze to wszystko tylko na papierze, wogole w praktyce

NIE DZIALA i tylko PSUJE OBRAZ !

Chyba wybiore sie do Wlasciciela z tym kabelkiem ; poradz tylko, co powiedziec ?!

GDZIE ma go Sobie wsadzic ?

Pozdrawiam

Ps. mam tez maly problem techniczny a propos tych nowych teflonow !

Gdybys znalazl czas, odpowiedz mi prosze w zakladce DIY ! (dzieki ! :)

>Chyba wybiore sie do Wlasciciela z tym kabelkiem ; poradz tylko, co powiedziec ?!

>GDZIE ma go Sobie wsadzic ?

A wygrzałeś te kabelki? Moze one potrzebuja więcej czasu niż inne. Jakieś parę lat? ;-) Przy tak zmrozonej strukturze tego jednego kryształu to może rzeczywiscie potrwać.

Musisz byc poewny, czy kabelki wpiąłeś własciwie. I tak, sprawdź najpierw czy rzezcywiscie wpiąłes te kabelki do tego zestawu, do którego chciałeś. Potem, czy przypadkiem nie podpiąłes do nich kolumn... Ważne jeszcze czy masz podłączone w danej chwili zasilanie i czy włozyłes płytkę do odtwarzacza. Jeśli takie oględziny dadzą Ci przeswiadczenie, ze wszystko zrobiłeś OK, warto, zanim zgłosisz reklamację upewnic sie, czy Twój aparat słuchowy i interpretacyjny miescie sie w tzw. 'granicach fizjologicznej normy' . Dobrze by było miec na to jakiś orzeczajacy papierek.

Jeśli i to bedzie ok. - chyba powinieneś reklamować. Najlepiej w Strasburgu.

>jar1

Strasburg oczywiscie swoja droga, tym bardzej, ze pojawiaja sie skargi od innych userow !

Ja tu jestem dopiero od 10 miesiecy, ale starsi powiadaja, ze Wlasciciel

mniej wiecej co rok zapowiada, zeby mu dac czas, ze musi sie wygrzac,

a nastepnie wyjezdza do Cieplych Krajow ! Ale nawet po powrocie

z Rownikowej Afryki czy Haitii, efekt wciaz jest ten sam (czyli - blady !)

Wygrzewac kabelki rozumiem ! Ale - Wlasciciela ?!

Poczekam chyba jak bedzie "nagrzany" i zaimplementuje mu oba kanaly w jedno wejscie !

Zobaczymy, czy zacznie spiewac - Stereo ?!

Pozdro

Ja przyczynę widzę w upierdliwych sasiadach! Bardzo prawdopodobne jest że zasmradzają sieć (zasilacze impulsowe mikrowieży a może nawet spawarki - sprawdź czy nie prowadzą zakładu spawalniczego!) i smrody te, mimo sieciówki i kondycjonera przepływają do twojego Systemu!

Trzeba by coś z tymi Spawaczami zrobić!

>dudivan

A gdyby kilku tych spawaczy wyprowadzic w jakis ciemny zaulek (single ended) i ich trochu "polutowac" ?!

(raz na "dol", raz na "gore" !). Myslisz ze po takim punktowym "tuningu" wskoczylby im prawidlowy obraz stereofoniczny ?!

Arsen Lupin:

>Co by tu zrobic aby SYSTEM z powrotem zabrzmial PELNYM dzwiekiem,

>w pelnej SKALI i tworzyl jakis CZYTELNY OBRAZ ?!

Najpewniej szwankuje układ znajdujący się między uszami ;)

Pozdrawiam!

Myślę że to bardzo Zajadli Spawacze są. Może nawet tworzą jakiś klup (Klup Zajadłych Spawaczy - na melodię pieśni SP "Spawareczka, łańcuch, dres - Ka-Zet, Kaaa-Zet-Es!"). W pierwszej kolejności nie używałbym Single Ended, to zbyt radyklane rozwiązanie. Czy napewno wyczerpane zostały już wszystkie możliwości Interkonektów?

A może... może lampka (lutownicza) lubi srebro?

"Dwanaście groszy, tylko nie płacz proszę, dwanaście groszy w zębach tu przynoszę".

Te kondensatory nadają się idealnie, żeby zgromadzić ładunek jakiś 1000uF przy napięciu 1200V. Później tylko przyłozyć elektrodami do obu uszu i scena powinna się zdecydowanie poprawić. Kwestię: Czyje te uszy? - pozostawiam nadal otwartą.

Takie rozwiązanie/zastosowanie sugeruje sama nazwa firmy produkującej kondensatory. Na tym padole nie znajdziemy tego co proponuje nam ta firma za zakup jednego kondensatorka.

Ten sposób "uwalniania" był już zresztą często praktykowany na oddziałach niektórych ośrodków opieki medycznej. Obecnie zaniechany (niesłusznie?) powoduje, że niektórym nie będzie dane zaznać nigdy PRAWDZIWEJ wolności za życia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.