Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze typy najlepszych kolumn do 4kzł.

andrea29

Rekomendowane odpowiedzi

Monitor Audio RS R6

Graja dosc specyficznie ale w dobrze dobranym systemie napewno niezle sobie poradza. NApewno warto posluchac. To jeden z moich typow do zakupu za jakis czas.

Z DIY to moze kit - Eton 7.3 ze wstegowcem:) wpisz w google to zobaczysz jak to wyglada. Powinno sie zamknac w 4 k bez problemu. To moj drugi typ. Na inne, bez wstegi, DIY to chyba nie warto w tej kwocie, za duze straty na wartosci w przypadku odsprzedazy.

Z kolumn dostepnych teraz na rynku i nowych zdecydowanie w tej cenie wyrozniaja sie (moim zdaniem) Dali Icon 6 lub (lepiej) Dali Icon 7. Wyglad jaki jest kazdy widzi ale poziom grania i brak minusow jak na ten przedzial cenowy jest imponujacy. Swietne wysokie tony, detale, znakomity balans tonalny, dynamika i swietny, szybki bas. Duza efektywnosc i latwe obciazenia dla wzmacniaczy. Naprawde sa to wyjatkowo atrakcyjne kolumny za naprawde rozsadna cene. Wiele kolumn z przedzialu 8-10 tysiecy nie gra moim zdaniem tak klasowo jak te nowe Dali. W recenzjach napisali, ze warto do nich dodac klasowa elektornike. To jest specyficzny punk widzenia bo moim zdaniem zagraja doskonale nawet z tanim sprzetem. Zas poniewaz sa naprawde dobre to oczywiscie moga wiele pokazac z bardzo dobra elektornika.

pzdrw

soso

andrea29 -->

Skoro tak wiele lat grałeś na ProAc'ach to może coś z wyższej półki tej firmy?

Ciężko wyczuć jak gra ten Twój ABOX, co prawda słyszałem ABOX'a Jodla ... nawet dwukrotnie ;) ... tyle że za każdym razem bodo_z trochę go "podrasowywał" i tak naprawdę to nie do końca wiem jak może brzmieć ten Twój model :)

Harbethów Ci nie proponuję ;) ... tyle że faktem jest że za 4kPLN w sklepie to nie bardzo jest z czym poszaleć :(

zdezi

Bez przesady koledzy, za 4 k mozna juz sie niezle zaopatrzyc i wybor jest dosc spory. Te Ushery to ladnie wygladajace kolumny ale np dla mnie to nie jest to czego szukam. Nie lubie tego typu mebran na midwooferach. Bas tez nie bardzo mi odpowiada. Wiem mniej wiecej czego moze szukac Andrzej i tez mam watpliwosci czy beda mu pasowaly. Juz predzej te Dali i Monitor Audio sie sprawdza. Ten kit na Etonach co wyzej zaproponowalem tez wydaje sie byc bardzo bardzo ciekawy.

W tej cenie fajnie wypadają ESY Triton 1. Słuchałem ich ostatnio z baltlabem - to połączenie myślę o baltlabie plus vifa XT mogło zagrać nieco za ostro, ale nie - bardzo przyjemny, przejrzysty dźwięk.

A może Studio 100?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

nigdy nie przypuszczałem, że kiedykolwiek będę komus polecał Bowersy, ale 704 lub 705 po prostu trzeba posłuchać ( w tej cenie tylko rynek wtórny, etc)

A jesli chodzi o ushery, to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

gdzieś ostatnio widziałem Jamo D450 za 4500 nowe z gwarancją producenta , bardzo wciągające choć przyznam , że miejscami efekciarskie brzmienie. no i wygląd nie każdemu odpowiada

Spojrzałem na to co miałeś. Nie sądzę,aby kolumienki za 4000,- nawet używane, mogły znacząco podskoczyć Tabletkom. Z gówna bata nie ukręcisz. Okazje także coraz rzadsze. Trza więcej kasy.

Zdecydowanie Bowersy. 705, czy 704 to już rzecz pomieszczenia. Robiliśmy w Poznaniu niejednokrotnie porównania 705-tek z różnymi kolumienkami z tego i wyższego pułapu - zwykle na korzyść 705-tek. Jeśli ProAc, to tylko Studio 100 - w porównaniu do Tabletek to zupełnie inna liga. Tabletki wypadały dużooooo gorzej niż moje B&W CDM 1NT.

Jesli będziesz szukał B&W to słuchaj tylko porządnie wygrzanych, bo nówki to straszna kupa. Przesłuchiwaliśmy ostatnio 804 i 803-ki i niewygrzane moim zdaniem grały poniżej oczekiwań.

Powodzenia :)

elac fs208.2 po malych targach zblizylby sie do 4kzl :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@Andrea 29

Przesłuchaj Grand High FS 2000. Nie będę się rozwodził - dlaczego, nie chcę się narażać na lincz. Wiele o tym kiedyś pisałem. Powiem tylko tyle, że wszyscy słuchający tych głośników byli w pozytywnym szoku. A kosztuje to 2 kzł i jest made in china.

>andrea29

Spróbuj monitory ESA Triton. Nie są zupełnie neutralne, lekko podbarwiają. Do klasyki bym ich nie polecał ze względu na obfity bas, który spowodował, że klawesyn zabrzmiał jakby miał nylonowe struny :) Ale do jazzu, wokali - są OK. Przestrzeń, stereofonia bardzo dobre. Duże brzmienie z niedużych i pięknych skrzynek.

Pozdr

Papamek

Monitory to ESA Triton^1.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

B&W 704 to juz wydatek powyzej 4k najmniej chyba 6k za pare. Czy sa warte to samemu trzeba stwierdzic. Albo sie B&W kocha albo nienawidzi. Do tego problem z elektronika towarzyszaca, moze sie okazac ze trzeba bedzie zmienic. Ja sluchalem CDM 1NT calkiem niezle sobie radzily, chociaz nie wiem czy bym sie na nie zdecydowal, moze nie do konca to moj dzwiek. Coz, kolumn sporo, kwestia posluchania i wybrania:D Ja bede mial ten problem dopiero za jakis czas na szczescie;) ale juz chyba zaczne odsluchy hehe;)

Bede sie upieral na odsluch tych Monitor Audio RS 6. Na internecie same dobre opinie nie tylko prasy ale i uzytkownikow. Znalazlem jedna zla opinie , facet porownywal do kolumn 5-6 razy drozszych na accutonach i marudzil ze MA to nie Hi-End;) MA ma swoj firmowy dzwiek tak samo jak B&W i albo sie je kocha albo nienawidzi:) Za to sa znacznie latwiejsze w aplikacji niz B&W.

>mlody2

To fakt. Jak zawsze trzeba dobrać elektronikę. Ja już znalazłem do swoich B&W, więc mi się podoba:)

Dodatkowo wrzuciłem Milsa jako tłumik wysokotonówki i zbocznikowałem polipropyleny małymi olejówkami - dla mnie teraz gra to miodzio, a takich talerzy, czy namacalności wokali trudno szukać u konkurencji.

Tak czy siak - co najmniej warte posłuchania, czy chociaż dodania do listy ewentualnych kandydatów do posłuchania.

przesłuchałem prawie całą ofertę MA ( sam posiadając skromne Silvery ) może uda mi się posłuchać jeszcze Studio ale to już inna bajka i niestety ciągle jest brak tej kropki nad i

Ale jak piszesz mlody te MA są godne polecenia ;-D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.