Skocz do zawartości
IGNORED

Component i HDMi w n-boxa a HDTV

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając różne wypowiedzi w internecie dowiedziałem się, że sygnał HD będzie szedł zarowno na HDMI i Component - z czego jestem bardzo zadowolony ponieważ n-boxa przez HDMI podłączę do LCD a component puszczę na projektor Benq 5120, zastanawiam się tylko ponieważ w Benq mam wejście DVI, czy będzie róznica w jakośći porównując HDMi i Component w podłączeniu do projektora, myślałem czy nie kupić przejściowki z DVI na HDMI i 15 metrowym kablem puścić na projektor, w razie potrzeby tylko przełączać na LCD poprzez zmianę wtyczki., tylko nie wiem czy dużo zyskam a 15 metrowy kabel HDMI troche kosztuje, czy jest sens w to inwestować?

https://www.audiostereo.pl/topic/28494-component-i-hdmi-w-n-boxa-a-hdtv/

Generalnie roznica HDMI - Component bardzo zalezy od toru video zrodla. W niektorych roznica bedzie minimalna, w niekorych znaczna. Wiadomo , im wieksza odleglosc tym przewaga HDMI powinna byc bardziej widoczna aczkolwiek.....

Ja bym poczekał na komercyjny start usługi, w piękne słowa sporo niedorobionych pomysłow juz na swiecie ubrano.

Poczekajmy spokojnie na pierwsze opinie ludzi, a nie podniecajmy sie bełkotem marketingowym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu sa ukazane jakies szczegoly tunkow nowej platformy (jestem na szybko wiec moze to nie byc nic konkretnego)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 miesiąc później...

Zdarza się że i LCD nie działa po HDMI z nboxem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.