Skocz do zawartości
IGNORED

Zwrotka do M18WH i PL27

PrzemekElektro

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ostatnio stwierdziłem, że dobrze by było wymienić tymczasowe zwrotnice (ściągnięte z O2000) na coś bardziej dopasowanego. Jako, że moja wiedza w tym temacie jest raczej podstawowa to za bardzo nie wiem co i jak i wogóle w którym kierunku zmierzać. Wiem tyle, że przydały by się jakieś pomiary (nad tym niedługo będe pracował) ale i tak nie będe wiedział co z nimi zrobić. Patrząc na grupowe zamówienia głośników, osób posiadających taki zestaw jest minimum kilkanaście, a może i nawet kilkadziesiąt. Czy ktoś zaprojektował jakąś zwrotke do tego zestawu? Czy ktoś może próbował kompensować baffle step?

https://www.audiostereo.pl/topic/28528-zwrotka-do-m18wh-i-pl27/

O 2000 są wcale niezłą aplikacją tych głośników, nie sądzę zeby był sens poprawiania tego a siłę. No, chyba że chcesz wejść w układ zamknięty - wtedy rzeczywście jest sens i potrzeba zrobienia nowej zwrotki.

Dla mnie największym ograniczeniem jest tutaj nie aplikacja lecz wysokotonówka - wiele więcej się nie wyciścnie - może przyrządzic ją na ciut bardziej "miękko' ale to wcale nie oznacza "lepiej" tylko "inaczej". Poza tym wszystko z tymi kolumnami jest OK. Poprawianie ich czacząłbym od uzbierania kasy na lepszy tweeter. Zacząłbym od XT 19.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.