Skocz do zawartości
IGNORED

instrukcja obsługi sony cdp-x222es

dominion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam sony cdp-x222es i potrzebuje do niego instrukcje obsługi po polsku. Jesli ktokolwiek miałby wiedział jak to sciągnąc to bede wdzieczny, ewentualnie prosze mi wysłac na poczte: [email protected]

Pozdrawiam.

==> Houek

Nie smiej sie z kolegi, ja szukam instrukcji obslugi do koncowki mocy :)

==> Dominion

Szukasz instrukcji do tego CD bo chesz poznac paramtry czy powaznie nie mozesz ujazmic tego potwora??

Ryka wypraszam sobie "głupiego palanta"!!!!!! Myślałem, ze z Ciebie facet z klasą........a tu pomyliłem sie.......

Ja mam X505ES i bez problemu poradziłem sobie z funkcjami, które oferuje bez zaglądania w instrukcję - chociaż takową posiadam. Trochę pomyślunku!!!

Napisałem ostro, bo dość już mam takiej postawy, że jak ktoś prosi o pomoc, to w pierwszej kolejności zgłaszyją się osobnicy gotowi pod jakimkolwiek pretekstem do drwin.

222ES potrafi na przykład dla każdej płyty zaprogramować inny poziom głośności i kolejność odtwarzania utworów (także z ich pomijaniem). Instrukcja ma kilkadziesiąt stron, i co, można to wszystko wyczytać z panelu czołowego? Tacyście mądrzy? To ja wam tego 222 pod nos podstawię i zobaczymy, czy dacie radę rozpoznać i obsłużyć wszystkie jego funkcje. Nawet z instrukcją w ręku długo się tego trzeba uczyć.

Piotr Ryka ma rację. Obsłużyć funkcje z panela to banał, tyle że większość funkcji jest w pilocie!! Kombinacji od diaska i ja szczerze mówiąc wątpię żeby ktoś bez instrukcji okiełznał je wszystkie, może podstawowe to tak...

Angielską znalazłem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mogłbys mi tą instrukcje zamiescic na jakiejs stronce ewentualnie wyslac na poczte ([email protected]); jesli masz wydrukowana to trzeba bedzie skanowac.....

Wiem jak obsługiwac ten cd, mam orginalnego pilota, rozpracowalem juz przypisywanie cd tekstu do kazdej z plyt z osobna i inne bajery ale widac ze funkcji to ma naprawde durzo.

Bede wdzieczny, pozdrawiam

>>dominion, 8 Paź 2006, 16:57

jak masz możliwość zeskanowania to może byś to zrobił i umieścił pliki gdzieś na serwerze? Ja też jestem chętny, już pisałem o tym Piotrkowi ale nie ma sensu abyśmy ciągali w tę i we wtę instrukcję. Ja niestety nie mam skanera :/

Pzdr.

Muszę przeprosić. Wiedziałem, że mam dwie instrukcje tego CD, ale poszukałem i jedna jest po angielsku, a druga po niemiecku. W tamtych czasach nie było obowiązku dołączania instrukcji polskojęzycznej. Dla mnie po polsku, czy po angielsku nie robi wielkiej różnicy. Jak chcecie, to angielskojęzyczną mogę któremuś z was wysłać. Zapytam jeszcze syna, może ta polskojęzyczna jednak jest.

...Szkoda. Trudno, do cierpliwych świat należy wiec poczekam a jak nie bedzie nadal to biore słownik i zacznę tłumaczyc na pl.

Zyczcie mi powodzenia :)

• 1 miesiąc później...

troche zmienic i CDP X505Es, CDP X303ES i CDP X202ES

Angielską znalazłem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

CDP-X222ES,333ES,555ES,229ES,339ES,559ES,202ES,303ES,505ES mają te same rozbudowane menu i sa oparte dokładnie o ten sam procesor z pamiecia 32KB s-ram podtrzymywany baterią litową lub kondem hi-capem.

To były dzieła sztuki.

Też mam tego typu CD i kiedyś nawet uczyłem się obsługiwać te wszystkie niepotrzebne funkcje. Teraz pamiętam tylko te podstawowe + wpisywanie nazw płyt. Te bajery moim zdaniem są bez sensu...no ale kiedyś taka była moda.

no właśnie jak wklepać te nazwy płyt?

mam trochę inną wersję CD - CDP-227ESD ale na pilocie nie ma klawisza MEMO INPUT który jest np w X222ES. Może mi ktoś opisać step by step jak to zrobić?

BTW jeszcze jakby ktoś mógł jasno i przejrzyście napisać do czego ma służyć indeksowanie...

Pzdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

i znalazł ktoś po polsku? Po angielsku mam,jest na elektrodzie ale wolałbym po polsku bo angielskiego nie kumam zbyt dobrze a funkcji i ustawien jest multum

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Poniżej pilot z CDP-X222ES, jest się faktycznie czym pobawić;). Na front panelu też guziczków nie brakuje. Na szczęście korzystam z niezbędnych funkcji, kilkadziesiąt stron instr. obsługi - nie lepiej jakąś książkę przeczytać;)

a i pilot, bo zapomniałem wkleić;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>bumbum

A Ty przecież kupiłeś 222ES bez pilota. Jeśli ten pilot Harmana jest taki zdolny "poliglota" i wszystkich funkcji ES się "wyuczył", to masz dodatkowo problem z "translacją" tych opcji na "język pilota Harmana" - współczuję;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.