Skocz do zawartości
IGNORED

Neutrik: oryginał czy tandetna podróbka?

Gość G.Mark

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jest to oryginalny Neutrik, choc robiony niestety w Chinach. Jesli chodzi o stosunek jakosci do ceny to wypada bardzo dobrze. Sprzedaje go np. www.elfa.se/pl/ w cenie 6,33 netto za sztuke.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Pięknie dziękuję za info. Wykonanie solidne i precyzyjne. Wynonałem dziś na nich oraz na mikrofonowym kablu Bespeco, budżetowe interkonekty do gramofonu. Działają. :-)

Pozdrawiam,

GM

sa to wtyki na LICENCJI Neutrika. IMHO najlepsze w tej cenie, ze 2-3 razy lepsze od Nakamichi. Wadą/zaletą (zależy jak dla kogo) jest to że ciasno pasują do gniazd. Czasem troszkę ciężko je wetknąć. Ja gorąco polecam.

i mój IC na tych właśnie wtyczkach..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To rzeczywiście jest Neutrik - budźetowy wypust dla profesjonalisów, czyli po prostu najprościej jak można coby dobrze łączyło :) - dobrze się lutuje . . . nie zauważyłęm też jakichkolwiek znakó zpaytania co do przenoszenia i użytkowości, bardzo dobre, funkjonalne i pożywne wtyki

Ukryta Zawartość

W tej serii są jeszcze bardzo przyzwoite gniazda RCA w podobnej cenie.

Ukryta Zawartość

Daleko im do topowego profi, z którego robią interkonekty za 2 tys

Zostało mi jeszcze kilka wtyków, ale sprzedaje je za 25zł szt, a nie 4zł :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety strona uległa aktualizacji i czesci informacji które były tam jeszcze pół roku temu już nie ma .

Były tam dokładnie opisane materiały z których jest wykonany pin + i kołnierz ,wynikalo z nich że jest to

o ile pamięć mnie nie myli :) złocona miedz , izolatorem jest teflon. Posiadam oba wtyki i nawet jakosc

zlocenia serii Profi jest lepsza ,widać to nawet na załączonych fotkach. Seria budżetowa wykonana jest z

mosiądzu (w Chinach). Nie wspomnę już o różnicy w budowie mechanicznej , c i którzy mają te wtyki wiedzą o co chodzi.

Żeby nikt mnie nie posądził o voo-doo mówimy o firmie z rynku PROFI a nie audiofilskich klejnotach .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.