Skocz do zawartości
IGNORED

malowanie, lakierowanie itp ;)

Karola

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dużo znalazłam o fornirowaniu itp ale mało o malowanku.

Chciałabym pomalować mój monitor ;)

Jest biały a wszystko mam czarne :(

Czy można kupić taką farbę jaką są malowane telewizory na srebrno?

Taka cieniutka warstwa? Jaka to farba?

Potrzebuję taką tyle ze czarną.

Nie chce malować obudowy monitora zwykłym sprayem.

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/28796-malowanie-lakierowanie-itp/

Witam

Widze że wreszcie jakaś kobieta :) Co do malowania plastiku to nie taka prosta sprawa po piersze musi byc podkład po drugie lakier a po trzecie na to jakis lakier bezbarwny. Bo tak jak mówisz spray to sie nie nadaje. Mam kolege pomalował obudowe od komputera to: po pierwsze, każdy palec widać jak się dotknie, po drugie po jakimś czasie matowieje i odpada i potrzecie jak nie malowane pistoletem to jest nie równe, bo farba w sprayu potrafi "pluć" i sa takie zacieki. Ogólnie ja tak uważam że szkoda tracic na cos takiego czas i kase. A i zapomniał bym obudowa monitora się grzeje nie wiem jaki to wpływ by miało na spray czy cos takiego, nie mówiąc już o otworkach wentylacyjnych które by się pozapychać mogły od malowania. Zreszta nie wiem jak twoje umiejetności malowania ale trzeba by było rozkręcić monitor tak żeby nic nie uszkodzić i same plastiki malować.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Najprościej by było sprawdzić na stronie producenta punkt serwisowy w kraju i telefon czy można zamówić czarną obudowe i takową zamówić.Jeśli chodzi o malowanie to widzę same problemy .

1.trzeba najpierw sprawdzić czy podkład i lakier nie wchodzą w reakcję z tworzywem(najczęściej rozpuszcza)-koszty

2.jeśli to mamy to;trzeba kupić w/w lakier i podkład-koszty

3.jeśli mamy kompresor,pistolet i lakier-to dobrze-malujemy sami,jeśli nie maluje lakiernik-koszty

4.jeśli nie mamy komory wygrzewającej do ok 70-80 stopni celsjusza (lakiery do tworzyw też wymagają wygrzewania-suszenia inaczej będą odciśnięte paluchy lakier jest za miękki)to znów-koszty,chyba że sobie zrobimy z opalarki najchętniej z elektroniczną regulacją temperatury ,folii piekarniczej i koca tunel,też jakieś koszty.

Półśrodek kupić sobie folię reklamową w sklepie z artykułami reklamowanymi i okleić -wady widoczne łączenia,zalety -jest tak duża ilość nowoczesnych folii że można dzięki fakturze częściowej przezroczystości zgubić łączenia.Wadą jest to że folie mogą sie elektryzować bardziej niż orginalna obudowa,a co za tem to widać ,paluszki przy gładkich kolorach też widać.

Obudowa monitora nie powinna być zbyt kontrastowa n.p. norma TCO 03 bardziej męczy się wtedy wzrok czarne obudowy nie spełniają tych i wcześniejszych norm.

Pozdrawiam

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.