Skocz do zawartości
IGNORED

można wygrać 500zł....

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie pomyślałem o maniakach sieciówek - a może zainwestuję 500zł i jak ktoś w 10 próbach wskaże mi która (ze znanych mu) sieciówka gra to dam mu 500zł? Ale jak popełni więcej niż 3 błędy to on mi da 500zł... kto jest pewny swego słuchu sieciówek? ;) Kto chce być moim wspólnikiem - koszty krojenia "słyszących przydźwięki" rozłożą się na grupę ;)))

https://www.audiostereo.pl/topic/28912-mo%C5%BCna-wygra%C4%87-500z%C5%82/

adamgdansk -->

... przejrzyj uważnie Forum - temat ślepych zakładów z sieciówkami w roli głównej był już wałkowany a stawka wynosiła 5000 PLN . Do tej pory nie znalazł się chętny.

zdezi

Czy te pieniądze są jeszcze do wzięcia , ja już się nie nadaję (patrz o mnie) ale mój syn ma słuch po mnie i nadaje się idealnie do ślepych prób zaznaczam porównawczych, zaczął studia i pewnie przydała by mu się kasa

Dajcie młodemu człowiekowi zarobić

pozdrawiam

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell : warto najpierw przeczytać to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - trzeba było tu przyczepić ten wątek ;)

Ukryta Zawartość

haha... za 5000 to bym nie ryzykował... ale za 500 chyba ktoś by się odwazył... w końcu to tylko 10 prób.... weźmy 3 rózne sieciówki, 2-3 godziny ich odsłuchiwania, a potem 10 ślepych prób.. i 500zł zmienia właściciela ;))

=>cyjanopan, 17 Paź 2006, 10:50

Z testów przeprowadzonych z tamtego forum testów wyglada to na to że jest to taki wynik jak przy rzucie monetą , także można być nastawionym że kabelki to tylko lipa. Ale czy mimo to ktoś da młodemu czowiekowi szansę uczciwie spróbować zarobić pierwsze porządne pieniądze narazie w kraju. Na terenie Polski pokryję mu koszt przejazdu i noclegu oraz kanapki w plecak, jest młody niech walczy. Mam tylko jeden warunek jak na mistrzostwach świata w szachach-osobną toaletę, uczciwe przerwy na koncentrację oczywiście w pewnych ale ustalonych granicach . Nerwy mogą każdego zeżreć.

Grupy zarabiające na kabelkach

-znajdzcie w końcu swojego mistrza, niekoniecznie mojego syna ,naprawdę przyda się wam nowy zastrzyk skutecznej reklamy w interesie ,Włóżcie coś w uczciwą reklamę-uczciwa reklama powali wszystkie nieuczciwe spytajcie tych od pr,

Telewizje zobaczcie ile można zarobić na takim show,

Producenci telewizorów zobaczcie ile telewizorów wyrzucą słuchacze ''Kablowego Show'' gdyż nic nie będą na nich rozróżniać poza ładnymi fragmentami próbek- ile się sprzeda nowych telewizorów!

No i pozostali też skorzystają może chociaż na czas Show zostanie porządnie wyregulowany cały tor dżwiękowy od studia do telewizora słuchaczy

Pozdrawiam tym razem medialnie

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Panowie, sieciówki "grają" w systemach, w których występuje problem masy. Tu jest wszystko wytłumaczone:

Ukryta Zawartość

Z całą pewnością 500 zł można zainwestować znacznie lepiej niż w kabel sieciowy.

Ukryta Zawartość

>Panowie, sieciówki "grają" w systemach, w których występuje problem masy.

Czyli w większości dobrych systemów?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Rafaell, -->

ale wiesz o tym że jeśli Twój syn nie przebrnie przez test to TY będziesz musiał wyłożyć 5000 PLN.

zdezi

ps. Nie jestem pomysłodawcą testu ale znam człowieka który kiedyś był skłonny wyłożyć gotówkę :) Jak jest teraz nie wiem ... nie sądzę by miał czas na tego typu bzdury jak testowanie sieciówek :)

Re: Less, 17 Paź 2006, 12:36

>>Panowie, sieciówki "grają" w systemach, w których występuje problem masy.

>

>Czyli w większości dobrych systemów?

czyli w większości złych systemów, źle złożonych od strony elektronicznej,

tak samo jak w przypadku kabli sygnałowych i głośnikowych

graaf, 17 Paź 2006, 12:42

Czy dopuszczasz myśl o istnieniu urządzeń "źle złożonych od strony elektronicznej" ale znakomicie brzmiących?

Znacznie lepiej niż systemy dobrze "złożone od strony elektronicznej"?

Oczywiście wtedy z pomocą kabli sygnałowych i głośnikowych a nawet sieciówek.

Less is more

oczywiście że dopuszczam :-)

a czy Ty dopuszczasz myśl o istnieniu urządzeń "DOBRZE złożonych od strony elektronicznej" I ZARAZEM znakomicie brzmiących? i to bez pomocy specjalnych >>kabli sygnałowych i głośnikowych a nawet sieciówek

ps.

dziwię się że deklarując się jako "purysta" zdajesz się preferować cały ten niepurystyczny mess z przewodami

popatrz jak do kwestii kabli podchodzi firma, która puryzm, Twoje "less is more", na swoich "wypisała na sztandarach":

Ukryta Zawartość

bez zadęcia i kosmicznych teorii i efektownego opakowania

Ukryta Zawartość

panowie a może znowu bez gledzenia.jak znajda się chetni to dołoże się.czas skonczyć z tym- waść. I wszystko sieciówki ,konekty, głosnikowe.Myślę żę trzeba będzie z nazwiska bo znowu będzie cisza.

Panowie, zanim przepuścicie kasę przeczytajcie tekst z linku, który podałem. Zobaczycie, że można zbudować system, w którym sieciówki nie będzie słychać i taki, w którym słychać ją będzie. Jeśli sieciówkę w danym systemie słychać, to z pewnością jest to błąd konstrukcji systemu. A, że może taki system dobrze brzmieć to inna bajka.

graaf, 17 Paź 2006, 13:41

oczywiście że dopuszczam :-)

nie mam pojęcia co jeszcze się komuś uda skonstruować, mnóstwa rzeczy nie wiem, w przeciwieństwie do ograniczonych technokratów, którzy wiedzą wszystko, również to, co ja słyszę lub nie.

Z tym, że są rzeczy mniej i bardziej prawdopodobne. Nie znam żadnego wybitnego dźwiękowo urządzenia niewrażliwego na podłączone okablowanie.

Moje dotychczasowe doświadczenia podpowiadają mi, że większą szansę na znalezienie wybitnego dźwięku (wybitnie prawdziwego) mam wśród urządzeń nieprawidłowo skonstruowanych, jeżeli wyznacznikiem nieprawidłowości ma być wrażliwość na podłączone kable.

A czy znasz zestaw warunków, po spełnieniu których urządzenie można uznać za prawidłowo złożone od strony elektronicznej? Czy jest to sprawa raczej bardzo względna?

Te końcówki na pewno NIE są "DOBRZE złożone od strony elektronicznej"

Ukryta Zawartość

Grożą wzbudzeniami poprzez megahercowe pasmo do tego stopnia, że producent wspólnie z MIT opracowali specjalny interkonekt, zmniejszający ryzyko wzbudzenia. Mieli kłopoty z uzyskaniem atestu bezpieczeństwa w Niemczech.

Oczywiście niebezpieczne pasmo można uciąć dla świętego spokoju, jak to robi wiele innych firm (np. ceniony przez ciebie Goldmund) ale popsułoby to dźwięk - jeden z najlepszych jakie słyszałem.

I mimo tych kłopotów, nieprawidłowej jak dla ciebie konstrukcji, firma prosperuje od lat wielu przy okazji uczestnicząc w nagrywaniu bardzo szlachetnie brzmiących płyt:

For many years, Spectral has been closely associated with Reference Recordings, the esteemed San Francisco audiophile label. Indeed, Reference's internationally honored recording engineer, Dr. Keith O. Johnson, is also Spectral's Director of Engineering. Custom electronics from Spectral are the backbone of Reference's recording system, where their ultra-linear, high resolution characteristics make them indispensable in the pursuit of "archivalness." A truly archival recording is a radical step beyond an ordinary production. It captures qualities of dimension, interplay, voicing, location (an overall sense of place and time), and preserves them for future generations.

Ukryta Zawartość

> dziwię się że deklarując się jako "purysta" zdajesz się preferować cały ten niepurystyczny mess z przewodami

A co z tymi przewodami jest niepurystycznego? Jeżeli jakiś przewód i tak być musi, to chyba najlepiej dla purysty, gdy jest on możliwie najlepszy, cokolwiek by to miało znaczyć (jak najbardziej "pure").

Niepurystyczne to są elementy zbędne w torze dźwiękowym, np. gałki od niskich i wysokich.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

lenam, 17 Paź 2006, 15:04

>Lektora, jeśli mnie pamięć nie zwodzi, sam Konstruktor podłączać zwykł kablem komputerowym.

Były to chyba zamierzchłe czasy zanim Pan AA nie poznał Pana V;-)

Walery, 17 Paź 2006, 14:54:

>Tak Edwardzie, a DVD 24bit 192kHz na pewno zagra lepiej niż taki np. Lektor, prawda? ;-)

Walery, to są dwa zupełnie RÓŻNE zagadnienia. :-)

Edward, 17 Paź 2006, 15:43

>Walery, 17 Paź 2006, 14:54:

>>Tak Edwardzie, a DVD 24bit 192kHz na pewno zagra lepiej niż taki np. Lektor, prawda? ;-)

>

>Walery, to są dwa zupełnie RÓŻNE zagadnienia. :-)

Nie do końca. W jednym i w drugim przypadku tezy które sobie postawiłeś próbujesz podeprzeć a to danymi a to publikacją Audiomatusa. Co ciekawe słyszałem że ten ostatni był mocno zaskoczony dźwiękiem swoich produktów po wpięciu przez Arka67 sieciówek Bartka1 twierdząc wcześniej że na jego wzmaki nie mają wpływu.

Oczywiście jeżeli musisz mieć jakieś argumenty dlaczego sieciówki grają albo nie grają gdyż wtedy łatwiej Ci się żyje to ja nie mam nic przeciwko.

Trzeba zrobić porównanie sieciówek bez podpiętej masy;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.