Skocz do zawartości
IGNORED

Ile można za to dostać?

Machidiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Bez zbędnego wprowadzenia zadaję pytanie:

Mam do sprzedania JMlab 816 Inakustik Jubilee25, CD: California Audio DX2, oraz wzmak: Cambrigde Audio Azur 640A.

Ile można wziąć za to jako za całość, oraz ile sprzedając klocki osobno. A może ktoś ma na nie chętkę?

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/28957-ile-mo%C5%BCna-za-to-dosta%C4%87/

> Machidiel

bynajmniej sobie niczego nie myślimy.

ale nie wiem, czy uzyskasz konkretną odpowiedź (ja się nie podejmuję) - a nawet jeżeli, to ja bym na Twoim miejscu zastosował raczej następujący algorytm:

1. sprecyzować własne priorytety i strategię sprzedaży (np. tanio i szybko - drogo i stopniowo obniżać cenę, badając rynek - w ogóle nie podawać cen - tylko oferta całościowa lub dowolność itd.).

2. uruchomić przeglądarkę internetową i ulubioną wyszukiwarkę.

3. sprawdzić aktualne ceny producentów/dystrybutorów na ww. modele (możliwe dla urządzeń będących w bieżącej ofercie).

4. znaleźć oferty na ww. urządzenia z rynku wtórnego (polskiego i zagranicznego); zbadać, jaki jest rozrzut cenowy; ustalić, które z ofert najdokładniej odpowiadają parametrom Twojego sprzętu (wiek, stan, pochodzenie itd.); tu można też uwzględnić odpowiedzi z niniejszego wątku.

5. w oparciu o strategię zdefiniowaną w p. (1) i dane uzyskane w wyniku (3) i (4) podjąć decyzję odnośnie formy ogłoszenia i proponowanych w ofercie cen.

6. zamieścić ogłoszenie/a w wybranych przez siebie mediach (prasa audio, allegro, fora internetowe itd.).

7. czekać na efekty.

I ja bym tak zrobił, ale...oddaję przysługę koledze, który kochał ten sprzęt ale musi go sprzedać bo mu zaje..i samochód :). Pomyślałem, że napisze tutaj by mu ułatwić wycenę.

>Ile można wziąć za to jako za całość.

Kupić audio to dziś nie problem, dobrze sprzedać to zupełnie inna bajka. W sprawie cen zajrzyj na allegro i ebay. Dla przykładu CA 640A V2 (nówka) kosztuje ok. 1600 pln, więc za swój jak dostaniesz 1-1,2 kzł to będzie sukces. Obawiam się jednak że pójdzie grubo poniżej 1 kzł. Tego CD nie znam, być może to wyższa półka i dostaniesz dobrą cenę.

> A może ktoś ma na nie chętkę ?

Nie mam.

p. deep

Eee chyba CAL to nie taka kaszanka. Słyszałem ICON Mk.II i chyba DX-1 (a może to był DX-2 2). DX grał jak bardziej analogowa Fonica ;) No w każdym razie lepiej od Pioneera ze środka oferty. Ale był od niego niego droższy. ICON Mk.II był dwa razy droższy ale też co najmniej o klase lepiej grał (mówię o cenach z przedziału 1600-3600zł. lecz w roku 1995-96)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.