Skocz do zawartości
IGNORED

jakie TV-plazma.lcd? cyfra+,z odl 3m

jukol

Rekomendowane odpowiedzi

witam

przymiezam sie do wymiany mojego starego tv 25 cali, na cos płaskiego

bedzie słuzył głownie od ogladania tv - z cyfry+ , do tego czasami dvd

odległosc od tv to ok 3 m.,

co byście polecali ? plazme czy lcd do tej odległości i do sygnału z cyfry ?

przymierzalem sie wstepnie do plazmy ze wzgledu na generalnie lepsza jakosc obrazu, ale moze lcd tez bedzie dobrym wyborem, szczegolnie ze ostatnio jak słysze jakosc lcd znacznie sie poprawila, i nie wiem czy juz dorownuje plazmie ?

myslalem o wielkosc 37 cali chyba ze moze jednak pokusic sie o cos wiekszego ?

moze doradzicie jakies konkretne dobre modele, budzet to do ok. 8 tys, chyba ze cos byloby naprawde warte przekroczenia tej sumy

z góry dzieki za wszelkie informacje

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/29102-jakie-tv-plazmalcd-cyfraz-odl-3m/

Niewiem czy 37" mozna wieszac jak sie ma 3m odleglosci od tv. ja tez sie zastanawiam nad jakims lcd aby podlaczyc wszystko czyli kd,video,dvd,dekoder i amplituner nie bedzie problemu ?

Ja tez miałem taki sam problem jakiś miesiąc temu. Sytuacja identyczna odległość 3m i co dalek. Laziłem po sklepach oglądałem , pytałem chyba z 4 tygodnie. Wkońcu spotkałem kumpla który pracuje w jednym ze sklepów rtv i on mi tą sprawe wkońcu wyjaśnił. Jesli chodzi o obraz z cyfry to zdecydowanie lepiej jest na plazmie. Poeównywaliśmy 4 modele 2lcd i 2plazmy stojąe obok siebie na tym samym sygnale. Jeśli chodzi o dvd to przy dobrym odtwarzaczu wygrywa lcd ale nie ma tu jakiejś przepaści. Z odległości 3m zaś różnica była minimalna. Materiału hdtv celowo nie porównywałem bo ie ma po co z 2 względów lcd górą a pozatym jego dostępność jak dla mnie jest narazie znikoma. Po namowie kolegi kupiłem plazme panasa Th 42PA60 i jestem barzdo zadowowlony. Początkowo wydawał się za wielki ale po tygodniu jużbym wolał 50 cali. Zdecydowanie bierz 42 cale

-> jukol

Nie kupujesz TV na rok więc rozglądnij się za TV potrafiącym wyświetlić sygnał HD (minimum 720p - 1280x768). Koniecznie ze złączem HDMI.

Obecnie HDTV nadaje n-ka i wygląda to świetnie (nawet z 1m). Programy w standardowej rozdzielczości z n-ki są upskalowane do 720p i 1080i i wygląda to nieźle.

W przyszłym roku Cyfra też wchodzi w HD więc też będziesz miał możliwość oglądania HDTV. Osobiście, przy tej odległości polecam TV LCD z ekranem min.37 cali. Optimum to 40-42 cale. Ja wybrałem TV LCD ponieważ nie mam zamiaru zastanawiać się czy logo stacji wypali mi ekran na plaźmie, czy też nie.

Jeżeli chodzi o konkretne modele to poczytaj forum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.