Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 602 S3 czy Mission M71i???

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam,

Mam problem z wyborem kolumn do swojego sprzętu, więc proszę szanownych Państwa o pomoc. Otóż zastanawiam się między B&W 602 S3 i Mission M71i. Mój sprzęt to Musical Fidelity E10 oraz cd Pioneera, które ma zostać w niedalekiej przyszłości zmodyfikowane u Pana Stelmacha. Zdaje sobie sprawę z tego, że to troszkę nie ta klasa cenowa i porównanie to chyba nie ma sensu (na korzyść B&W), jednak mam pytanie czy warto dopłacać dwa razy tyle do kolumn B&W biorąc oczywiście pod uwagę mój sprzęt??? Dodam jeszcze, że głównie słucham rocka np. Pink Floyd, Myslovitz lub coś w tym rodzaju. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/29160-bw-602-s3-czy-mission-m71i/

Ja bym radził posłuchać. Słuchałem akurat tego modelu B&W i grały bardzo równo , nieco matowo ( może nie wygrzane ) - ale generalnie to polecam B&W bo grają wiernie ( równa charakterystyka i niskie zniekształcenia )

Ja też nie słuchałem Mission M71i więc na temat tych kolumn milcze, ale słuchałem B&W 602S3 i stanowczo je odradzam, szczerze! Po co masz się męczyć, żałować i robić sobie problem z odsprzedażą ... tylko na tym stracisz.

Chyba jest jeszcze trochę kolumn w cenie do 2000 złotych, które mają na dodatek tę cechę, że nie są 4-omowe. Ja swoje złe chwile z bowersami mam na szczęście za sobą... Szukaj, słuchaj i wybieraj. Lepiej sie uczyć na cudzych błędach.Pozdro

a ja sluchalme b&w bardzo dlugo i bylme z nich bardzo zadowolony..wazne przy nich jest dobry kabelek..bo ogolnie bowersy graja ostra gore, ale kabelkiem mozna wszytsko poprawic;p

Hehe ja dla odmiany przez rok słuchałem Missionow.. hmm..to naprawde dobre glosniki...ale!! moim zdaniem nie do rocka...dlatego pozbyłem się ich....chodz nie ukrywam ze z ciezkim sercem

Gość

(Konto usunięte)

Kupiłem M71i i jestem mile zaskoczony... Z moim MF E10 i Pioneerem PD-S 703 oraz kablami JAMO FLAT grają nadzwyczaj dobrze. Dziwnym trafem dobrałem do tego sprzętu kolumny niemal idealne... :) Nareszcie słyszę różnicę między płytą cd oryginalną, a przegrywaną bezpośrednio z oryginału co było dla mnie niemałym zaskoczeniem (przecież to jest idealna kopia oryginału!!!!). Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam...

• 6 lat później...

miałem i Missiony m71i i B&W 602s3 - jakoś wykonania i ogólna prezentacja bezapelacyjnie na korzyść B&W. jeśli zaś chodzi o dźwięk to Missiony wygrywają już w blokach - grają dużym, szerokim i dynamicznym dźwiękiem. Bowersy są przy nich matowe i grają bez zaangażowania - ot grają. Missiony grają tak że chce się ich słuchać. nawet basy choć ich głośnik jest zdecydowanie mniejszy niż w Bowers-ach jest lepszy i mocniejszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.