Skocz do zawartości
IGNORED

interkonekt do AA Puccini/Paganini

krzyżak

Rekomendowane odpowiedzi

świat mały jest...prawda znana nie od dziś :)

ja ostatnio "zachorowałem" na taki zestaw jak Twój i soso i sie rozglądam. przede wszystkim za wzmacniaczem.

pozdrawiam.

Łukasz

>lucmaster

Dobry wybór.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

p. deep

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzarro, 31 Paź 2006, 08:36

>Połączenie AA+Harmonic to raczej pod bardzo specyficzny gust, w każdym z tych elementów dominuje

>miękkość(chyba, że CD, którego nie słyszałem, jest inny).

Opinia silnie stereotypowa. :-)

Najnowsza wersja AA Puccini zyskala zdecydowanie na dynamice i otwartosci. Podobnie CDP 24bity/192kHz jest zupelnie ninny niz poprzednik (mialem przez rok 24bity/96kHz) choc tak samo sie nazywa (Paganini) - otwarty i dynamiczny dzwiek aczkolwiek nie drazniace wysokie tony. Klasowo :-)

Co do interkonektow - mam co mam ale testowalem naprawde wiele bo mi co chwile goscie z sklepow cos wciaskaja (a moze kupi? ;-)) Szczerze mowiac to poza Audioquestem Phanter/Jaguar nic fajnego mi nie wpadlo w rece a niektore IC wrecz byly koszmarne mimo wysokiej ceny - Monitor 1200 czy referencyjna Supra.

HT Truth Link gra zas bardzo 'normalnie', nie histeryzuje ale i nie gubi detali i nie zmiekcza. Tego w kazdym razie nie zaobserwowalem. Za to dopracowywanie balasu tonalnego jest fantastyczne i to glownie lubie. Swietna scena!

I jeszcze jedno - warto brac pod uwage kolumny. Jezeli trzeba dzwiek zmiekczac czy wyostrzac z powodu kolumn to odpowiedni IC pomoze.

pzdrw

soso

Dzięki soso , ja mam ten starszy paganini 24/96 . Mieszkam w małym miasteczku i z tym pożyczaniem kabli jest ciężko. Więc wszelkie sugestie mogą mnie ukierunkować w poszukiwaniu optymalnego dla mnie dźwięku .

Brakuje mi troszeczkę" pazura "w ostrzejszych kawałkach.

Pozdr.

krzyżak, 31 Paź 2006, 10:23

>Dzięki soso , ja mam ten starszy paganini 24/96 . Mieszkam w małym miasteczku i z tym

>pożyczaniem kabli jest ciężko. Więc wszelkie sugestie mogą mnie ukierunkować w poszukiwaniu

>optymalnego dla mnie dźwięku .

>Brakuje mi troszeczkę" pazura "w ostrzejszych kawałkach.

>Pozdr.

Brak pazura - to by sie zgadzalo - 96 ma inny naped (szczegol) i inny dzwiek niz 192. Sam bylem zaskoczony jak duza jest roznica. W takim wypadku dobrze jest poszukac jakis 'sterylny' IC.

pzdrw

soso

krzyżak, 31 Paź 2006, 10:23

Mieszkam w małym miasteczku i z tym

>pożyczaniem kabli jest ciężko.

Polecam Sonus Oliva. Choć srebrny, nie krzykliwy a jaki przy tym plastyczny. Ale odrzuć tanie Neutriki jeno bierz Bullet Plugi. Firma,sądzę,wyśle Ci do przetestowania. Jeśliś "krzyżak" to pewnie gdzieś z b. Prusiech Wsch.?

=> zildjian

Srebrne Bullet Plugi w SO to nie nowość - mam je od maja :) W metalowych koszulkach są bardzo solidne, sam kabelek też godny polecenia - faktycznie nie jest krzykliwy, a wręcz gładki.

>krzyżak

To mieszkamy na tej samej linii kolejowej i całkiem niedaleko (bo klikam z Chamonix).

Faktycznie trzeba uściślić jaki zestaw AA mamy na myśli. Ja mam starego Pucciniego SE i Paganiniego 24/96 (zestaw z kieszenią po lewej stronie i okrągłym displayem po prawej).

Ja swój zestaw mam spięty Monsterem Interlink 400 MkII. Kiedy szukałem interkonektu to chciałem się rzucić na Van den Hulla (first`a lub second`a) ale taki wybór mi odradzano w sklepach. Ostatecznie wybił mi z głowy właściciel dystrybutora AA - firmy JPS z Poznania. To on też zasugerował mi kable Monstera (jako dość energetyczne). Wybór wydawał się sensowny bo sam nie handlował Monsterem.

Odtwarzacz ten ma czasami tendencję do dość ospałej prezentacji muzyki (szczególnie zalecany jest to małych składów jazzowych i kameralistyki) dlatego też podłączenie go do ciepłych kabli może spowodować efekt ciepłej kluchy. Tego chciałem uniknąć choć nieco emocjonalna prezentacja dzwięku Paganiniego mi odpowiada. To co Paganini podgrzeje opanuje Pucini SE więc efekt dźwiękowy całego duetu jest dość interesujący i rzetelny.

Dużo dobrego słyszałem w owych czasach o kablach Goertza, ale się nimi nie bawiłem.

U mnie zestaw ten pracuje z Vienna Acoustic Haydn.

Jestem bardzo ciekawy co polecacie do tego zestawu. Jakie IC, sieciówki i kable głośnikowe.

Pozdrawiam

Harry z Tybetu

Harry ,

mój Paganini to ten z centralną szufladą. Posiadam interkonekt dosyć chłodny QED Qunex 4s ale nie wiem czy nie można znaleźć czegoś jeszcze bardziej odpowiedniego . Do kolumn- najmniejsze podłogówki Audio Physic Yara Evolution idą Tara Labs Prism BiWire . Sieciówki DIY (na lappie) podłączone do kondycjonera Idhos 450.

Gra to wg. mnie na prawdę ok, ale zawsze może być lepiej :)

Pozdrawiam Szamotuły - Krzyżak.

zyzio, 31 Paź 2006, 17:34

>Srebrne Bullet Plugi w SO to nie nowość - mam je od maja :

Dla mnie nowość. Nie interesowałem się i już poza muzyką jako taką - niespecjalnie interesuję. Dostałem na próbę przy okazji zamówienia kolumn dla kolegi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.