Skocz do zawartości
IGNORED

DVD w służbie stereo (co nowego?)

Matheo

Rekomendowane odpowiedzi

Temat tak stary jak kontrowersyjny, ale chyba warty odświeżenia. Otóż łącząc wygodę z chęcią uzyskania w miarę rozsądnej jakości szukam (wśród znajomych dylemat jest dość powszechny) odtwarzacza DVD, który potrafi zastąpić wiekowy odtwarzacz CD sprzed 10 lat - średniej klasy SONY kupiony wtedy za 1600zł (było to parę groszy). I chociaż gra on nadal nieźle, to pojawia się, co raz częściej potrzeba obejrzenia dobrego filmu z DVD. Z pewnych powodów odrzucam wariant z zachowaniem CD i dokupienia "jakiegoś" DVD. Tak więc nie może być gorzej niż jest teraz w STEREO a i obraz niech nie będzie jedynie, aby był. Jeśli proponowane urządzonko będzie potrafiło odtwarzać (co chyba jest nieuniknione) wiele "nowoczesnych" formatów to dobrze. Ale STEREO na średnim poziomie z tradycyjnych CD to dla mnie póki, co podstawa. Dodam, że skoro kiedyś wydałem na CD 1600zł to dzisiaj nie zakładam wydatku typu 500zł. To, czego szukam musi chyba trochę więcej kosztować. Lecz co mogłoby to być? Dzięki z góry za podpowiedzi.

ps. kiedyś "siedziałem" w temacie naprawdę porządnego sprzętu - ale zasoby pieniężne były takie sobie. Dzisiaj jest na odwrót. Może zacznę powrócę do swojej dawnej pasji... Ale kroczek po kroczku...

pozdrawiam

Może cos z uzywanych dvd denona? Niektóre z nich potrafią zagrać bardzo miło (np. dvd-2800/mk2, dvd-1600, dvd-2200, dvd-2900, dvd-3800). Jest trochę testów tych urządzeń w internecie.

>Matheo

Jeśli muzyka ma być na naprawdę dobrym poziomie to bez urazy ale szukasz igły w stogu siana. W cenie do 2 kzł. marne szanse na znalezienie takiego ustrojstwa. Zawsze radzę oddzielne CD i DVD. Jak ma być 2 w 1 to może Denon 3910, nic godnego uwagi poza tym nie widzę.

p. deep

-> Matheo

Czyżbyś miał Sony CDP-XA2ES? Ja właśnie 10 lat temu go kupiłem circa za 1600 zł. Jeżeli to 2ES to na twoim miejscu dokupiłbym odtwarzacz dvd za 300 zł do oglądania filmów ...

witam,

polecam dvd pioneer DV-505. bardzo dobry dvd player, jeszcze lepszy cd player. Z reguły jest na

odwrót. Model sprzed paru lat, kosztował wtedy ok 3,1 tys. Szybko zniknął z rynku, bo był za dobrą konstrukacją

za te pieniądze.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.