Skocz do zawartości
IGNORED

Wydawnictwo płytowe

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

Z gory przepraszam za pojawienie sie tego tematu w dziale STEREO, ale ten jest najbardziej ,,płodny'' w ilosci wpisow.

Mam zamiar zakupic sobie plytke, ktorej fote zamieszczam na dole i zastanawia mnie jedna, a moze i wiecej rzeczy. Jak to jest - ktos nagrywa plytke i wydaje ja przez wydawnictwo Verve, a za rok ta sama plyta (wzbogacona o dodatkowe nagrania) ukazuje sie ponownie tyle ze jest wydana przez inne wydawnictwo. Dlaczego pytam o to. Wydawnictwo Verve bardzo sobie cenie za jakosc nagran i zastanawiam sie czy ta sama jakosc dostane kupujc ta plytke z bonusowymi utworami z wydawnictwa GRP (????). Czy ktos ma moze jakies doswiadczenia w tej materii dotyczace tej samej plyty wydanej przez rozne wydawnictwa. Wiele sie slyszy ciekawego o wydaniach japonskich plyt - pomijam tu czesto inna zawartosc utworow na plycie, ale mowie o jakosci nagrania.

Pozdrawiam kaszanka7

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/29275-wydawnictwo-p%C5%82ytowe/

wejdź na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jkab - dzieki za probe pomocy, ale niestety nie jestem osoba znajaca j. ang. i nic wpatrywanie sie w literki mi nie da. Czy mozesz cos napisac od siebie.

Z gory dziekuje i pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Z tego, co mi się wydaje i co wyczytałem na stronce, to GRP i Verve to to samo wydawnictwo. A dokładniej: zarówno Verve Records, jak i The GRP Recording Company należą do The Verve Music Group, która to z kolei należy do Universal Music. Najczęściej polega to na tym, że płytki lecą z tych samych tłoczni, nagrywane są w tych samych studiach, a do poszczególnych "wirtualnych" wydawnictw trafiają tylko na podstawie kryterium gatunku.

Na stronkach jest napisane, że pan Jarreau należy do Verve. Czemu wydali coś poprzez GRP - nie wiem. Ale moim zdaniem możesz założyć, że jakość będzie taka sama...

Acha, z tego, co zauważyłem, często używa się tych nazw razem jako "Verve/GRP". Być może więc i na tych płytkach jest takie oznaczenie, tylko ktoś wbijający pozycję w sklep internetowy raz zauważył jedną część, a raz drugą... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.