Skocz do zawartości
IGNORED

Ciepło brzmiący Cd do Denona PMA-750

Robert73

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie problem jak w temacie , zrobilem odsluch porównawczy mojej Foniki i Yamahy Cd-490(kumpla)i Fonica poległa na wszystkich zakresach , bas i średnica jest gorsza niż w japońcu , wysokie krzykliwe i szorstkie, na Denonie który sam jest lekko jasnym wzmakiem na słuchawkach było to bardzo słyszalne w koncu dźwięk przestał kłuć po uszach na moich monitorkach to już klęska w stosunku do Yamahy , panowie co możecie mi polecić z używek w rozsądnych cenach z miarę cieplym dźwiękiem, byłbym wdzięczny za rady .

Właśnie robię odsluch swojej ulubionej kapeli The Vision Bleak i szok na japoncu w końcu gitary mają to co kocham MOC , Piotrze polecasz Marantza lub Yamahę ok. , ta 580 to duży skok jakościowy między 490 ?

Różnica w brzmieniu góry jest kolosalna , na 490 Avance501+IC TechLink+Denon grają cieplej i lekko wycofaną górą , średnica jest bardzo wyraźna i bas lepszy, dokładniejszy , normalnie po miesiący schluchania na Fonicę nie moge jeszcze się przyzwyczaić to tego brzmienia, normalnie aż ciężko uwierzyć że podstawowy model Yamahy aż o tylę jest lepszy od naszego produktu z 1994 roku, a co myślicię o Ic Real Cable 1801 nada się do Denona , mialem go w domu na odsłuch ale z Fonicą mało co on polepszył, wzrosła lekko analityczność i nic więcej , a może jakiś inny IC w podobnej cenie ok.150-200zł, pozdrawiam Robert.

Piotrek, jestes pewien odnosnie MARANTZ CD 6000? Mam obecnie CD-63 i szczerze mowiac, daleko tym budzetowym Marantzom do tego, o czym pisze autor watku...

Uzasadnij zatem swoja wypowiedz :)

Pozdrawiam,

Lete

IMHO Marantz CD6000 jest gorszy od starszego CD63, ponadto gorzej reaguje na tzw. "nieinwazyjny" tuning (tzn. z wymianą elementów na lepsze, ale bez ingerencji w oryginalną topologię układową).

I faktycznie, ten klocek nawet po tuningu nie osiąga takiego poziomu jak np. tuningowany Sony CDP227ESD czy niektóre starsze i wyższe modele Denona, również po tuningu.

Nie wytrzymałem i pożyczyłem na odsłuch jeszcze raz Real Cable 1801 i jest kapitalnie ten IC daję fantastyczny dźwięk w połączeniu z Yamahą i Denonem , zrobiło się cieplej i bardziej miękko , góra jest spokojna i wyraźna, chyba go zakupie niedługo i jeszcze jedno z waszej dyskusji wynika że starsze Marantze są zdecydowanie lepsze od polecanego mi 6000 i czy z Denonem bedą one ładnie grały?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.