Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny KEF IQ7 - wybór amplitunera

darek_74

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukam amplitunera kina domowego który pomógłby mi uzyskać pożądny bas z tych kolumn.

Słucham ich na razie z Pioneerem VSX 415 0 i dzwięk jest znośny.

Ale ostatnio wpadł do mnie kumpel z wzmacniaczem stereo Marantz któraś z serii PM i to co się wydobyło z tych kolumn powaliło nas na kolana m.in bas na którejś z płyt Rogera Watersa.

I tu moje pytanie czy jestem podobny efekt uzyskać z jakiegoś w miarę budżetowego amplitunera kina domowego - osobiście wizualnie najbardziej podoba mi się Harman Kardon.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Aha mam już zamówione Monster Cable do podłaczenia tych kolumn

pzdr,

Darek

https://www.audiostereo.pl/topic/29677-kolumny-kef-iq7-wyb%C3%B3r-amplitunera/

tzn masz na mysli wzmacniacz i amplituner kinowy ??

wystarczy tylko zeby amplituner KD mial wyjscie pre-out na 2 przednie glosniki (musisz sprawdzic przed zakupem bo nie wszystkie maja takie wyjscia) i bez problemu podlaczysz w ten sposob kazdy wzmacniacz

zostaje tylko kwestia wyboru odpowiednich klockow :)

do takich dobrych kolumn (podobno bardzo szczegolowy dzwiek) polecany jest zazwyczaj inny sprzet niz Harman Kardon (ciemna elektronika)

Witam w klubie!

też mam IQ 7

szukałem amlitunera i w końcu znalazłem :-))

wybór padł na Harmanka 435

jestem zadowolony

w najbliższych dniach znajomy przyjedzie do mnie ze swoim nadem, przetestujemy wyjscie przedwzmaczniacza z HK, i zobaczymy jak jest z dzwiekiem, jak ta opcja bedzie lepsza, moze poszukam dla siebie czegos do stereo

pozdrawiam

Paweł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.