Skocz do zawartości
IGNORED

Nagrywarka DVD z HDD & DivX do 1000zł

jarasnet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

co koledzy forumowicze proponują w/w temacie? Jakie macie sugestie i jaki sprzęt ewentualnie byście polecili.

Co sądzicie np. o tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj według fachowej prasy i znawców i za te pieniądze,z ręką na sercu mogę polecić Tobie PANASONICA DMR-EH55 trochę ponad 1000zł. ale naprawdę warto dołożyć.Tu masz linka do najtańszego sklepu :

Ukryta Zawartość

Przypomnę tylko,że ten model jest tegoroczny i czyta wszystko ma też czytnik kart. W innych sklepach kosztuje nawet ponad 1400 zł.POZDRAWIAM.

Ukryta Zawartość

Witaj,

czytałem niedawno o tym Panasonic'u i wydaje sie ciekawym sprzetem, nie wiedziałem ze mozna go kupic za około 1100zł! Zobaczymy czy ktoś jeszcze się wypowie w temacie tanich nagrywarek HDD!

A co powiecie na tego Samsunga DVD HR730, cena w sklepach internetowych od 1066zł, dysk co prawda mniej pojemny od w/w Panasonic'a.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panasonica nie znam, ale na innym forum komentarz do niego byl nastepujacy: "brak jakiejkolwiek możliwości zgrania jakiegokolwiek materiału z płyt na HDD,dodatkowo napęd jak podejrzewam chyba brali od LiteOna(bardzo głośny)dodatkowo jakość samego tunera jest bardzo przeciętna(śnieg)"

Natomiast o samsungu, tyle ze 735 ta sama osoba napisala:

i teraz zwycięzca mojego rankingu

obraz bardzo fajny,powiem tyle że spokojnie może stawać z 575 choć jego przetworniki są sporo gorsze (tylko 10 bit 57 Mhz)

dźwięk jak to dźwięk słychać

ale juz obsługa to istny komfort,instrukcję zacząłem dopiero czytać po zakończeniu testu,co w przypadku Pioneera było nie wykonalne

co wyróżnia ten sprzęt na tle konkurencji

możliwość kopiowania DVDHDD wszystkich obsługiwanych plików

napisy w divx są na bardzo przyzwoitym poziomie,tak na oko wyglądają jak czcionka średnia w naszych modyfikowanych softach(coś koło 19)dodatkowo czas ładowania divx był najkrótszy w teście(ok 5 sek)czasami sie zastanawiałem czy urządzenie wie co mam zamiar mu włożyć do napędu

obraz z divx jest pozbawiony zakłóceń ,ale niestety mimo zastosowania dość wydajnego chipa nadal problem z PB pozostał

na uwagę zasługuje również sam tuner,sygnał przez niego przepuszczony nie zawiera żadnych zakłóceń(co w sonym było makabryczne)jest nawet bardziej klarowny od sygnału bezpośrednio z kabla,pewnie to za sprawą filtra nowej generacji zastosowanej w tunerze 3D

No to mamy ciekawostkę, dwie skrajne opinie o panasonic'u! Zgrywanie dvd-hdd mile widziane więc panasonic chyba odpada, chyba że ktoś dowiedzie że jednak zgrywa. Co do samsunga to co raz bardziej sie pozytywnie nastawiam. Poczciwy LG ma już chyba następcę, ten model jest dość popularny co by świadczyło że jest OK.

sattik skąd są te komentarze?

a co to za wymiatacz???!!!

Ukryta Zawartość

post-2922-100001884 1170306562_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

LG RH-188 za 968zł, ma ktos ten sprzęt? Może jakis komentarz?

Ukryta Zawartość

post-2922-100001881 1170306566_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Komentarz jest tu

Ukryta Zawartość

Szczerze mówiąc też bym kupił samsunga.

Ukryta Zawartość

Wielkością dysku nie ma co się sugerować.

Nawet 40GB starczy w zupełności.

jeżeli to ma być urządzenie pełniące rolę magnetowidu, to musi mieć bezproblemowy proces zapisu na nośnik wymienny. Druga sprawa to funkcjonalność. Jeżeli jest HDMI to żeby działało bezkonfliktowo z naszym domowym sprzętem.

Mówiąc krótko. Żeby nasze połowy nie przerywały filmu w najważniejszym momencie bo teraz leci M jak coś tam i oczywiście z drugiej strony - mecz o 7 rano kiedy wracam z 3 zmiany.

Samsung HDR735 jest dla mnie całkiem interesujący.

Ukryta Zawartość

O nagrywarce LG z tego samego zrodla:

niby wszystko ok dużo ciekawych funkcji prosta obsługa,ale jest problem który zdyskwalifikował oba modele,mianowicie mruganie obrazu na wyjściu RGB,objawiało się to tym że po nagraniu w momencie przejścia z kontrastowej sceny na mniej kontrastową obraz się ściemniał i rozjaśniał(mrugnięcie)a tyle się spodziewałem po nagrodzie EISA ,i zastosowaniu obecnie najszybszego procesora(LSI)

Ukryta Zawartość

Samasung HR 735 to kwota około 1400-1550zł czyli jak narazie za drogi.

Frank rozwiń temat o co chodzi z tym nagrywaniem audio przez Grundiga gdr 5530? Teraz jest już następca gdr 5550 za około 1280zł

Osobiście interesuje mnie sprzęt który ma nagrywać z tv pod nieobecność, divx, xvid, mp3, dvd-hdd w obie strony. Zdaje sobie sprawę że za 1000zł nie można wymagać wszystkiego ale tendencja spadkowa w cenach dobrze rokuje. Jeden z forumowiczów w innym poście napisał że ważne jest to aby nagrywarka nagrywała audio w dolby digital z kazdego zewnętrznego źródła. Co wy na to?

Wg Chip'a interesującą nagrywarką jest Yakumo Record Master za kwotę od 830zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem się was jeszcze zapytać dlaczego nagrywarki/odtwarzacze DVD (stacjonarne) Lite-ON są ogólnie krytykowane? Jeżeli chodzi o komputerowe to raczej odwrotnie. Sam mam w kompie L-on i od 3 lat śmiga bez zająknięcia, przez 2 lata miałem monitor tej marki i było ok. Ale chyba odbiegam od tematu postu... sorry

Pracuję w sklepie RTV i powiem szczerze, że najwięcej sprzedajemy LG RH-177 i RH-188. Odpowiednio 1100 i 1200zł. Sprzedajemy tego od cholery i jeszcze troche. W tej cenie to naprawde dobre nagrywarki i jedyną konkurencją dla nich jest Panasonic.

Mimo że nie nie lubie firmy LG - kupiłem ich TV i non stop się psuł - te 2 nagrywarki śmiało polecam. Zero reklamacji, zero zwrotów. Philips, Grundig, Thomson non stop wracają. A to nie odtwarza .txt, a to nie zgrywa DVD na HDD.

a czy moze mi ktos powiedziec, czy w zwiazku z tym, ze systemem plików na wbudowanym dysku 160 GB w tym polecanym panasonicu jest FAT 16, to mozna na niego normalnie zgrac film z dysku komputera o systemie FAT 32 lub NTFS????

stoje wlasnie przed problemem zakupu zestawu KD i zastanawiam sie czy nie lepiej odpuscic sobie DVD z zestawu onkyo i wziac w to miejsce takiego wlasnie panasonica z dyskiem, wg mnie to bardzo dobry pomysl, ale czy mi na jakosci sprzet nie straci??? na urodzie na pewno, ale przezyje...

poza tym ta nagrywarka chyba nie ma HDMI...????

jarasnet--"Frank rozwiń temat o co chodzi z tym nagrywaniem audio przez Grundiga gdr 5530? Teraz jest już następca gdr 5550 za około 1280zł "

To bardzo proste,większość nagrywarek DVD jest pozbawiona funkcji przegrywania najzwyklejszych płyt audio ( muzycznych ).

Z opisu tego Grundiczka wynika,że ten model takową funkcję posiada ,nie ma więc potrzeby kupowania oddzielnej nagrywarki do płyt kompaktowych ( o ile mamy potrzebę kopiowania takich płyt ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.