Skocz do zawartości
IGNORED

Co do kolumn Dynaudio Audience 72 ??

Murmi

Rekomendowane odpowiedzi

niedawno zakupiłem kolumny dynaudio audience 72, miałem przy nich wzmak Yamaha AX-592, cd Yamaha cdx-890, kabel głośnikowy audioqest cv4 i interkonekt thomson hi-end, jakoś to grało, ale przyszła pora zmienić wzmacniacz na pewno na lepszy - tylko nie bardzo wiem jaki kupić, niestety nie mam możliwości odsłuchu i przetestowania sprzętu. Oczywiście w grę wchodzi również wymiana kabli (a interkonektu, który był tymczasowy szczególnie) oraz w przyszłości zmiana cd. lubię słuchać każdego rodzaju muzyki (dyskoteka raczej odpada), bez wyostrzeń z dobrym i nie przesadzonym basem, lubię gdy wokale "wokale wychodzą do przodu". Czy ktoś mi poradzi??

oczywiście mam kilka typów... ale cóż raczej ich nie odsłucham. są to :

Exposure 2010, creek 5350, primare a20, electrocompaniet eci-2, copland csa-28, a może jest coś innego godnego polecenia??

POMOCY.........

https://www.audiostereo.pl/topic/2988-co-do-kolumn-dynaudio-audience-72/

radzę mocny, dobry i muzykalny tranz, ale nie lampa: stary miał jj+przedwzmak lampowy retro i 82 (oczko wyżej): mała przejrzystość i zmulenie. dynaudio są muzykalne, otwarte, dość konkretne, ale nieszczególnie efektywne. Może stary exposure albo dzielony creek/nad? Albo MF z poprzedniej serii w dobrej cenie?

Dzieki... :) umówiłem się na odsłuch dwóch zestawów Rotel RA-1060 / RCD-1070 oraz Primare I20 / D20 w Top HiFi/Sopot, jestem ciekawy jak to zagra z Dynaudio... :) Rotel został mi od razu polecony i w zasadzie nic poza tym, chociaż mają tam i wszelkie marantze i MF-y....;)

A co Z Creekiem i Exposure ? albo z Electrocompanietem ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Zarejestruj się już teraz

Zyskujesz dostęp do wielu dodatkowych treści, o których nawet nie wiesz!

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.