Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Jolida 1501 RC ?

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od paru miesięcy brnę przez zastępy wzmaków i głośników ( choć coraz spokojniej i coraz bardziej ku zwykłemu słuchaniu muzyki, która to ma płynąć z kolumn...a nie poszczególnych dźwięków..)

Na ile miałem możliwość posłuchania różnych zestawień ( postawa sklepikarzy chciwców, którzy czekają na frajerów) na tyle "wypracowałem" sobie takie komplety miłe dla mojego ucha! :

creek 5350 se + vienna acoustic bach (obecny model)

Vincent sv-233 + Epos m22 (świetne kolumny , dla mnie najlepsze w tej cenie..ale! z takim mocnym piecem jak vicek czy shang ya ;) czy jak mu tam ...) - tu jest dobrze szczególnie przy mocnym rocku...jest wykop(czego brakowało w poprzednim zestawieniu) a góra do przyjęcia..choć średnica jakby z tyłu i nie taka ładna;) jak w creeku...

Wpadłem na pomysł by posłuchać jeszcze jolida 1501 rc... bardzo przyjemnie słucha się nawet rocka, mięsista średnica, góra dla mnie ok. ale do eposów za słaba - widać ,że te głośniki mogą dużo więcej... ale jest coś jeszcze - muzyka płynie i nigdy nie przeszkadza...

i teraz: przez następne lata najbliższe raczej muzyka będzie tłem a wtedy wykop nie ma juz takiego znaczenia...przyjemny,pełny dźwięk jest bardziej potrzebny,przywalenie nie jest aż tak potrzebne...

poza tym dzięki temu forum znalazłem możliwość nabycia tego wzmaka za ok 2500 ...a w tej cenie konkurencji nie znalazłem.. cena chciwców zdzierstwoklanu to jakaś chora pomyłka...za 3000-3500 można by to było rozpatrywać za możliwośc odsłuchu,gwarancję ...5000 to jakaś paranoja...

1501 rc ma w końcu 100 wat także przy mniej wymagających kolumnach (niż eposy) może być git..co radzicie posłuchać ? pozdr. i sorki za ewentualne błędy ale ostatnio ciągle jestem w pośpiechu ..

https://www.audiostereo.pl/topic/29942-kolumny-do-jolida-1501-rc/

hm...chyba mnie trochę poniosło...po klockach można domyślić się podtekstów ad. konkretnych sklepów... powinienem tu zaznaczyć ,że sklep studio pro miło sie wyróżnia, po spokojnej rozmowie można dojść do normalnej ceny (przynajmniej jeśli chodzi o creeka i eposa...z vincentem jest niestety inaczej znając cenę jego wnętrzności w chinach przy sprowadzeniu) w razie odwiedzin u nich polecam pana Darka - świetny sprzedawca - wie jak doradzić, nie olewa klienta gdy widać,że jeszcze nic nie kupi...tak powinno być..za mariottem mogłem posłuchać pod warunkiem ,że nie kupię w internecie.. po przemyśleniu to ja tego nie rozumiem, to ,że mam możliwość posłuchać w salonie nie usprawiedliwia 5000 za jolidę...pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.