Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner czy wieża ??

mokry21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Jako, że mogę już pisać posty niezwłocznie to wykorzystam :) . Mam pewien problem. Chcę zakupić sprzęt audio (stereo!) dla Ojca na gwiazdke. Forum czytam od tygodnia i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie . Dysponuje kwotą ok 900 zł i chciałbym za to kupić amplituner + 2 kolumny. Przeczytałem wiele wątków na temat wyższości wzmacniacza z odzielnym tunerem nad amplitunerem ale jednak skłaniam się ku amplitunerowi, ponieważ wydaje się mi, że na zestawie do 900 zł róznica będzie niewielka, jeżeli jestem w wielkim błędzie to prosze mnie porawić. Od kilku dni śledze aukcje na allegro i spodobał mi się amplituner sony STR-GX70 ES za ok 350 zł i kolumny tonsil soundfinder za ok 300 zł. Prosze mi powiedzieć jak to może grać, ponieważ zastanawiam się takze nad zakupem jakiejś mikrowieży np. SONY CMT-SPZ70 za 800 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Obawiam się troszke o wiek amplituner bo moze on miec ok 15 lat, kolumny soundfinder tez swieżością nie pachną, więc zastanawiam się czy przykładowo ta mikro wieza sony nie zagra ładniej. Ojciec słucha głównie radia (trójka), czyli muzyka spokojna i głównie cicho tak więc dobrze by było, żeby to grało ładnie przy jak najniżyszym ustawieniu potencjometra głośności. Z góry dziękuję za odpowiedz na moje pytanie lub jakąś inną propozycję.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/29987-amplituner-czy-wie%C5%BCa/

przestań wogóle myslec o plastikowym gównie typu mikrowieza. dobre mikrowieze to Yamaha i Denon. za 900 zł ich nie kupisz. czy amplituner, owszem, czy 15 letni-a w czym to przeszkadza? czy Tonsile? soundfinder to chyba nie za ciekawa opcja, jesli chcesz to na priva podam ci linki do sprzętu który zagra. akurat w tym przedziale cenowym moge doradzic.

STR-GX70ES to model z katalogu na 1990r. Moc 2x80W(DIN), wygląda bardzo przyzwoicie i pewnie nieźle gra jak na amplituner. Metalowy front, grube wyjścia na 4 kolumny itd. Ja bym go brał jeśli jest w dobrym stanie. Oryginalny pilot- model RM-U203 z obsługą TV, fajny i rozbudowany. Do tego jakieś używane podłogówki ( byle nie Soundfindery :-/ ) i będzie niezły zestaw.

Nie to , żę sie uparłem poprostu mnie nie stać w tej chcwili na yamahe. Pewnie , że wolałbym ją kupić ale za 350 zł to nić ciekawego nie znajde. Chyba , że eksponat muzealny, który całkowicie odpada. Jest ładny model yamaha rx 450 ale za 500 zł :( . Z tego GX70es zrezygnowałem choć cena koncowa na allegro zakonczyła sie na 261 zł . Teraz poluje na GX390 z pilotem i w idealnym stanie, mysle, że wyrwe go za jakies 350 zł . Raczej wybiore te soundfindery bo mam okazje je kupić za 300 zł. Powiedzcie mi czy te soundfindery zagrają lepiej niż altusy 140, czy raczej jest to krok w tył. Miałem okazje słuchać altusy na wzacniaczu technicsa i grały całkiem fajnie (jak dla mnie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.