Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabel jack - 2 x rca

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę zmienić swój kabelek komputer wzmacniacz z dotychczasowego za 8zł na coś lepszego do 50zł. Długość 3 m. Karta to SB live. Nie oczekuje hi-endu ale coś lepszego jak ten cienki jak włos alphard. Co polecacie do 50zł. Wszędzie widzę te profigold.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

https://www.audiostereo.pl/topic/29997-jaki-kabel-jack-2-x-rca/

A co złego w Profigoldzie?

Na pewno lepszy od tego, co masz teraz.

Ja natomiast zrobiłbym sobie diy IC na mikrofonowym MC405 i wtykach Procaba VC209 i dokupił taką zwyczajną przejściówkę :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak nie chcesz robić, to wybór IC jest duży, coś znajdziesz.

Ukryta Zawartość

Ale ja nie mowie że jest coś złego tylko chciałem wiedzieć jaką macie o nim opinie bo na aukcjach allego przeważają PROLINK i PROFIGOLD jeden 25 zł a drugi 50zł. A jak jest różnica czy to wsio ryba w tej cenie? A może coś innego polecacie? Widziałem na jakimś sklepie Vivano za 26 zł.

Ja mam coś co jest opisane jako OFC HI-FI AUDIO CABLE, kosztowało zdaje się 19PLN, dwie grube (ok. 3mm) żyły w osobnych ekranach. Nie mam nic do zarzucenia jeśli chodzi o podłączanie kompa pod wzmak.

Pozdrawiam

Acha, ale JEDNA RADA: zwróć uwagę na rozmiar końcówki jack !!! w moim kablu jest tak gruba, że dwóch takich samych nie mogę podłączyć obok siebie do karty dźwiękowej. Taka zwykła, "cienka" obok wchodzi, ale na siłę. Jednak znalazło się coś do zarzucenia ;)

czołem

Pomyślałam żeby zrobić DIY we Wrocławiu mogę kupić te kable który wybrać, wtyki nakamichi:

Cordial CMK 222

Cordial CMK 250

Cordial CMTOP

Cordial CSF 250

Klotz MC2000

Klotz MY204

Klotz MY206

Klotz MY250

CMK222 Cordial

>>kondrax

Bardzo dobrze pomyślałeś - interkonekt DIY w budżecie do ok. 60 zł bije na głowę o wiele droższe interkonekty komercyjnie sprzedawane...

Też obecnie myślę nad zrobieniem kabelka, który połączy moją E-MU 0404 ze wzmacniaczem - oto, co wymyśliłem:

- wtyk D-SUB + metalowa obudowa

- kabel: CORDIAL CMK422 lub CMK250 - tu się wciąż waham - pierwszy ma żyłę o przekroju 0,22 mm^2, a drugi 0,50 mm^2; mój interkonekt ma mieć 5 m długości...

- wtyki RCA: NEUTRIK NYS373

Z kabli, które podałeś skupiłbym się na Cordialu - ma lepsze parametry niż Klotz.

Pozostaje tylko wybrać odpowiedni model Cordiala - ja po przestudiowaniu całej rodziny myślę nad CMK250 lub CMK422 (to to samo co CMK222, tylko w wersji podwójnej).

witam !! jak ja mam diy na kabelku sheller i wtyki nakamichi 5m kabla kosztuje z 20 zł wiec sie zmiescisz .

Kabel + rca pasuja do siebie idealnie - nie ma luzu miedzy kablem a rca Do tego kupujesz przejsciowke i jest git

nie wiem jak sie ma do klotza ale jest solidny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu masz fotke

POZDRAWIAM!

Ukryta Zawartość

A co myślicie tak jak dam CIK122 cordiala wtyki nakamichi a tego 3m. Nie za dużo będzie bo tyle stoi wzmak od kompa. A i mam suba. Musze zrobić kabel łączący subwoofer + wzmacnaicz NAD C352 wyjście preout

Mam suba co ma 2 RCA + wzmacniacz ma 2 wyjścia preout RCA

Sub mam najprawdopodobniej sumator. Czy jest sens robić dwa kable po 10m do suba czy zrobić jeden zsumować sygnał za NAD-em i puścić jednym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.