Skocz do zawartości
IGNORED

MARANTZ PM310

Wardi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam się nad zakupem wzmacniacza stereo MARANTZ PM310, ostatnio kolega przywiózł taki z niemiec i ewentualnie może mi go oddać za nieduże pieniądze bo jakieś 100-110zł, próbowalem znaleźć coś w necie na temat tego wzmacniacza jednak zarówno na polskich jak i angielskich stronach nie wyszperałem praktycznie nic. Jedynie w dziale OPINIE na audiostereo.pl udało mi się znaleźć dwie jednak niezbyt pozytywne opinie o tym sprzęcie tj. odnośnie słabego zasilacza oraz chłodzenia tranzystorów mocy, które jest poprostu niewystarczające. Mam zatem kilka [ytań odnośnie tego wzmacniacza:

1. czy warto jest kupić ten wzmacnacz za takie pieniądze biorąc pod uwagę raczej drogie (tak przypuszczam) części? 2. Przeczytałem że wzmacniacz nie nadaje się do muzyki typu hip-hop rap czy elektronicznej- czy faktycznie nie da się na nim słuchać takiego rodzaju muzyki?

3. prosiłbym o podanie jakichś zamienników części łatwo dostępnych, oraz podanie w przybliżeniu kosztów naprawy wzmacniacza wrazie jakby coś się popsuło

4. Znalazłem opinie że wzmacniacz nie nadaje się do ciągłej eksploatacji -przypuszczam że autorowi chodziło o to że ze względu na słabe chłodzenie i zasilacz nie powinien być użytkowany powyżej paru godzin dziennie, a może i mniej? Dla mnie to duży problem bo słucham muzyki praktycznie cały czas blisko 8 godzin bez przerwy, mam zatam pytanie czy ta opinia jest prawdziwa?

5. Czy nie da się jakoś rozwiązać problemu chłodzenia wzmacniacza tak aby można go bylo słuchać te 10 godzin z mocą blisko 90%? Może przez zmiane radiatora? Nie wiem? Proszę o podanie kosztów "tuningu"

6. Powiem szczerze że nigdzie nie znalazlem jednoznacznej informacji na temat specyfikacji technicznej wzmacniacza tj. np tego jaka jest jego moc. Jedni piszą że 2x45W inni że 2x40W, natrafilem też na informację że ma 2x20W dla 8ohm ale i na taką że 2x20W dla 4ohm, jak jest w rzeczywistości? (na wzmacniaczu u kumpla nigdzie nie ma tej info może się starla więc nie mam pojęcia)

7. to pytanie wynika z poprzedniego jakie głośniki odpowiednio 4ohm i 8ohm mozna podpiac pod wzmacniacz?

To narazie wszystkie pytania jakie mi się nasunęły czekam na odpowiedzi, prosiłbym o szybkie odpisywanie na post

Podaję też maila [email protected] i numer gg7586606

a może ktoś chce kupić ten wzmacniacz za te 110zł? Pozdrawiam Wardi

https://www.audiostereo.pl/topic/30085-marantz-pm310/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.